Automobili

Subaru divlje sa pustinjom 2022. godine

Kao da je marka Mossi Redvood Kuarterli za glasanje najboljeg na svetu trebala da je odštampa na svojim automobilima, Vilderness će ponovo biti ime u novim Subaru modelima. Outback Vilderness iz 2022. godine prva je pred vratima.

Subaru Outback je već bio popularan izbor za one na otvorenom koji nisu voleli žestoko puzanje po kamenju, a paket Vilderness uključuje promene koje su vlasnici Outback-a već unosili u svoje automobile kako bi ih učinili sposobnijim za terenske terene – poput dizalica i gume za sve terene – kao i detalji kako bi visokom vagonu bilo lakše živeti sa leđima u kampu, uključujući zadnji zadnji naslon sedišta i teretno svetlo postavljeno na otvor. Rezultat izgleda kao Subaru Outback koji je proveo šest meseci u teretani. Šira je, žilavija i stoji viša, ali i dalje ugodna, savitljiva vožnja sa puno kombi vozila.

Začiniti Outback je bio lak zadatak, jer je osnovni recept već bio pobednik. Ko ne voli krupni hečbek? Subaru je samo uzeo ono što je već bilo dobro u Outback-u i dodao još toga. Više obloga, veća visina vožnje i više funkcija posebno namenjenih za aktivnosti na otvorenom.

Spoljne promene možda neće biti očigledne za obožavatelje koji nisu Subie, ali sadašnji vlasnici Outbacka primetiće kako Vilderness uvlači uglove prednje maske radi boljeg klirensa i pruža plastičnu oblogu iznad nosa i iznad bunara točka kako bi smanjio verovatnoću pojave grebanje povezano sa grmljem.

Sve što je hromirano na standardnom Outback-u je satenski crno na Vilderness-u, a važne akcione tačke, poput sidra za kuku za vuču i vezivanja za krovne ograde, sjajni su eloksirani bakar, koji Vilderness-u daje gust piratski osmeh od zlatnih zuba. “Avast, drugari, došao sam da vam dovučem kanu.” Sa rejtingom vuče od 3500 kilograma, Vilderness bi u stvari mogao da vuče čamac dobre veličine, a redizajnirani krovni nosač može vući do 220 kilograma u pokretu i izdržati 700 kilograma dok stoji mirno. Pogodno, to znači da ne može nositi samo bicikle ili kajake, već bi mogao da drži i krovni šator – samo ne pokušavajte da pomerite zauzeti krovni šator.

Nismo imali priliku da spavamo na vrhu Divljine, ali smo je zaprljali. Ne može da se kotrlja na paru preko prepreka poput Jeep Vranglera, ali se popeo na neka strma, plitka brda sa aplombom na pogon na sva četiri točka. Terenski Ks-režim Outback-a ima dve mogućnosti: režim snega / prljavštine koji minimalizuje osovinu za penjanje po klizavim brdima ili klizavim prilazima i režim dubokog snega / blata koji omogućava više osovina na točkovima da spreči automobil da zaglibi.

Ks-Mode takođe prepoznaje nagib nizbrdo i automatski kontroliše brzinu vozila na osnovu ulaza u kočenje, do oko 5 mph na labavoj površini. Zajedno sa slanjem uzbrdo i niz peščane brežuljke, Subaru je uredio gomilu zastrašujućih gromada, preko kojih smo se popeli da demonstriramo kozičku pokretljivost divlje divljine i poboljšani pristup, odmor i uglove odlaska. Tamo gde bi redovni Outback nabio nos ili povukao stomak, Divljina se razbistrila. Da bi postigao donji prostor, Subaru je povećao razmak od tla na 9,5 inča, 0,8 inča više od standardnog Outback-a.

Visoke opruge takođe omogućavaju više kompresije, a redizajnirani prednji i zadnji odbojnici čine penjača brdima koji više oprašta. Krajnji rezultat je prilazni ugao od 20,0 stepeni, prekid od 21,2 stepena i 23,6 stepeni pre nego što ostružete zadnji branik. Trofej kralja čekića neće poneti kući, ali nikada nećete naići na brzinu zbog koje treba da zakočite. Ako nemate tendenciju da merite uglove lokalnih prepreka – ili ih ne primetite, čak ni uz pomoć prednje montirane kamere od 180 stepeni – možete da dodate neki opcionalni oklop donjeg dela kako biste umanjili posledice pogrešnih izračuna.

Ispod haube, Vilderness dolazi standardno sa turbopunjenim 2,4-litarskim flat-four motorom koji čini 260 konjskih snaga i 277 funti stope obrtnog momenta. Podržava ga neprekidno promenljivi automatski menjač (CVT), koji daje sve od sebe da se pretvara da je osmostepeni, ali ne može uvek da održi iluziju. Na strmim brdima ili napuštanju sijalice, više se stvara utisak nagažene žvake – gužva na ulici, i eto, sad se krećemo. CVT radi svoj posao, samo ne sa bilo kakvom radošću. Slična je dosadnost u upravljanju, a visoki bočni zidovi na gumama 225 / 65R-17 Iokohama Geolander A / T znače da je vožnja kolovozom na mekanoj strani.

Ovo poslednje zapažanje nije žalba. Ne treba sve biti visoko nanizani punokrvni, a ono čega se odričete u brzim zavojima možete uživati u udobnoj udobnosti u jastuku. Oh, usput, ako jedan od onih Geolandera iskočite na stazu ili autoput, ispod odgovarajućeg tovarnog prostora pozadi nalazi se rezervni deo pune veličine na usklađenom aluminijumskom točku, zajedno sa monitorom pritiska u gumama.

Unutrašnjost divljine je atraktivna na razuman način. Izgled je ergonomski prilagođen, a 11,6-inčni ekran osetljiv na dodir postavljen je vertikalno, tako da je sve nadohvat ruke vozaču. Apple CarPlai i Android Auto dolaze standardno, kao i Subaru-ov kompletan paket vozačkih pomagala. Dostupno je nekoliko opcija, uključujući krovni otvor i automatsko kočenje unazad, ali Vilderness dolazi prilično opterećen čak i u svom nenajavljenom obliku.

Sedišta su prekrivena materijalom koji nije vodootporan od kože, a uzorci i boje ponavljaju saće rešetke i bakar spoljnih akcenata. Imajući na umu mokre pse i blatnjavu opremu, Subaruovi dizajneri držali su pokrivač tamnim kako bi sakrili ogrebotine, a prtljažni prostor i onaj perivi naslon sedišta takođe su vodootporni. Na zadnjem sedištu i iza njega ima puno mesta. Zadnja sedišta su udobna, sa preklopnim zadnjim naslonom za ruku, USB priključcima i opcionim grejačima sedišta, savršenim za prijatnost nakon što neko ima pametnu ideju da kampira u ledenoj hladnoj pustinji tokom novogodišnje noći.

Ne govoreći iz iskustva ili slično. Iako Subaru Outback Vilderness ne može da vas spreči da donesete loše odluke o tome kada i gde se odvažite, može vas odvesti tamo i nazad u udobnosti. Sa početnom cenom od 38.120 dolara, to je jedan od skupljih Outback modela, ali tu je i suptilna fleksibilnost u vožnji van puta u jednokaroseriji, nego u tradicionalnijim 4k4. Tokom godina, Subaru Outback je zasigurno zaprepastio mnoge vozače SUV-a koji su se umorili pojavljujući se na stazi koja je prošla kraj najbližeg asfaltiranog puta, a Outback Vilderness iz 2022. godine olakšava vam prolazak kroz kolovoz.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close