fbpx
Automobili

Recenzija Mercedes-Benz C300 2022

Sa dolaskom Mercedes-Benz C-klase 2022, redosled srednje luksuzne klase limuzina dolazi na ponovnu procenu.

Može li nova C-klasa nadmašiti svoju konkurentsku klasu, da li će mu BMV serije 3 biti trn u oku ili bi trebalo da pogledate Audi A4, Alfa Romeo Guiliju ili Jaguar KSE?

Sa poverenjem u zaštitni znak, Mercedes-Benz je pozicionirao novu C-Klasu na premium u poređenju sa konkurentima, sa rasponom od 78.900 dolara plus troškovi na putu za C200, ili 90.400 dolara plus troškovi na putu za recenziju Mercedes-Benz C300 vidiš ovde.

To je korak više od preko 15.000 USD u poređenju sa odlazećim C300, a BMV 330i (79.900 USD +ORC) i Audi A4 45 TFSI (73.500 USD +ORCs) predstavlja oštru vrednost u poređenju.

Da bi se nadoknadila cena, asortiman C-klase ima masivni portretni ekran od 11,9 inča, LED farove, AMG stil, 10 vazdušnih jastuka, osvetljene pragove, ambijentalno osvetljenje u 64 boje i sportska sedišta sa električnim podešavanjem. Nije previše otrcan.

Spolja nema mnogo toga da se C300 razlikuje od C200, ali možda ćete uočiti zatamnjena stakla za privatnost, 19-inčne aluminijumske felne (umesto 18s), a iznutra ćete sesti na kompletnu kožnu oblogu umesto imitacije kože.

Ispod haube, C300 pokreće 2,0-litarski turbo benzinski motor sa blagom hibridnom asistencijom. Dobar je za 190 kV i 400 Nm, i uparen je sa devetostepenim automatskim menjačem sa pogonom na zadnje točkove.

Trenutno C300 tvrdi da je najbolji u rangu, ali će mu se na stazi pridružiti AMG C43 koji je više orijentisan na performanse, sa snažnijim 2,0-litarskim motorom u odnosu na A45 hiper heč.

Nema nedostatka podešavanja sedišta i bezbroj načina da pronađete idealnu poziciju za vožnju. Nespretno, međutim, nezgodni prekidači kratkog hoda znače da ćete pronaći tri pogrešne ravni kretanja pre nego što naiđete na onu koju želite.

Sedišta s niskom visinom pomeraju C-Klasu više ka voznom stavu koji ćete naći u BMV-u Serije 3. Čudno, prostor za noge vozača je veoma uzak (verovatno daje prednost prostoru za stopala automobilima sa levom volanom) što znači da je leva noga vozača snažno pritisnuta u centralni tunel.

Dizajn instrument table i konzole će biti poznat ranijim kupcima Benz-a, ima dosta toga što se dešava, ali lepi detalji kao što su furnirana instrument tabla i ušivena komandna ploča donose stvari dalje.

Vozač drži volan sa debelim ivicama, ponovo podsećajući na BMV. Za neke bi mogao biti previše zdepast, a osećaj previše sportski za opušteno krstarenje.

Pogodnosti u kabini uključuju sportska sedišta sa električnim podešavanjem, kožne obloge sedišta, ambijentalno osvetljenje u Vegas trakama u 64 boje, dvozonsku kontrolu klime, osvetljene pragove na vratima i zatamnjivanje pozadi.

Na zadnjim sedištima ima više prostora nego ranije. Međuosovinsko rastojanje je nešto duže od automobila prethodne generacije, povećavajući rastojanje između osovina za 25 mm (na ukupno 2865), što se prevodi u dodatnu dužinu kabine.

C-Klasa još uvek nije poput limuzine, ali za odrasle ima dovoljno prostora za kolena i stopala, a stiskanje sa strane na stranu je manje primetno sa više prostora za pun zadnji red.

Putnici na zadnjim sedištima će pronaći ventilacione otvore na zadnjem delu konzole, ali ne i kontrolu temperature na zadnjim sedištima. Postoje kutovi za odlaganje stvari i sklopivi naslon za ruke sa držačem za telefon i držačima za čaše, ali oprema na zadnjim sedištima inače nema dovoljno.

Pošto svi pakuju uređaje koji su željni energije, nedostatak utičnica za punjenje pozadi deluje kao propust bez dodira.

U prtljažniku ima 455L prostora sa preklopivim zadnjim naslonima za utovar većih predmeta. Prtljažnik ima električno otvaranje i zatvaranje.

Nova C-Klasa pokreće Benzovu hvale vrednu MBUKS infotainment platformu, nudeći različite načine interakcije sa sistemom, brze odgovore i ekrane visoke rezolucije.

U sredini instrument table je 11,9-inčni ekran orijentisan na portret, sa namenskim kontrolama klime ugrađenim na dnu i velikom površinom ekrana koja zauzima većinu ekrana. Pridružuje mu se 12,3-inčna digitalna instrument tabla. Obema se može pristupiti preko touchpad kontrolera na volanu, dok infotainment sistem koristi dodirne unose ili „hej Mercedes“ glasovne komande.

Novi centralni ekran veće veličine i minimalna fizička dugmad održavaju izgled čistim, ali gubitak starog daljinskog upravljača na dodirnoj ploči otežava interakciju sa stvarima u pokretu. Možda sam sam koji ovo smatram zamerkom.

Vreme leči sve rane, a moji prethodni problemi sa Mercedes-Benz tasterima na volanu osetljivim na dodir su uklonjeni. Sada je mnogo lakši za korišćenje i bolje reaguje na unose, što sugeriše da je Mercedes možda podesio softver iza njega.

Povezivanje Mercedes Me obezbeđuje prenos podataka u automobilu uživo za usluge kao što su informacije o saobraćaju, a sa instaliranom aplikacijom za pametni telefon možete da pristupite informacijama o vozilu, daljinski zaključavate i otključavate ili šaljete navigaciona odredišta svom automobilu pre nego što krenete na put.

C300 dodaje dodatne funkcije, uključujući aktivnu asistenciju u tački vezivanja i aktivnu pomoć pri promeni saobraćajne trake, aktivnu pomoć pri zadržavanju trake, aktivnu pomoć pri upravljanju (aktivne funkcije mogu pomoći da se izbegnu nevolje ili da se udalje od njih) i pomoć za saobraćajne znakove.

U C300 postoji i funkcija pod nazivom Pre-Safe Impulse Side, koja pokušava da udalji putnike sa bočnih strana automobila naduvavanjem bočnih podupirača prednjih sedišta, efektivno povećavajući prostor između mekih karoserija putnika i tvrdih površina vozila sa strane. uticaj.

Iako je asortiman C-Klase prvi put lansiran bez ANCAP rezultata testa sudara, najnoviji rezultati koje je objavilo telo za bezbednost daju modelima C200 i C300 pet zvezdica na osnovu kriterijuma za procenu iz 2022. godine.

Nova C-Klasa je dobila 91% i 90% stepen zaštite odraslih i dece. Zaštita ugroženih učesnika u saobraćaju (pešaci i biciklisti) ocenjena je sa 80 odsto, a bezbednosni sistemi za pomoć sa 84 odsto.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button