fbpx
Automobili

Prvi Ferrari SUV pokvario je naslovnicu na slikama koje su procurile

Ferrarijev prvi SUV – nazvan ‘Purosangue’ i koji će sići ​​sa proizvodne trake počevši kasnije ove godine – otkriven je na špijunskim fotografijama sa fabričkog poda marke Maranello.

Objavljene preko noći na Instagramu od strane naloga uključujući @cardesignvorld, nove slike prikazuju dugačku haubu, kosi zadnji deo u stilu kupea, elegantne LED farove, izvajana vrata i srebrne (iako iznenađujuće male) aluminijumske felne.

Dok je Ferrari vozilo nedavno špijunirano pod debelim crnim kamuflažnim pokrivačem u Italiji, ovo je prvi put da su njegovi finiji detalji jasno vidljivi.

Još uvek nije jasno koji motor će pokretati točkove. Međutim, prethodni izveštaji sugerisali su da će vodeći neturbo V12 biti ponuđen zajedno sa elektrifikovanim V6 ili V8 osnovnim modelom.

Ako se ovo pokaže tačnim, moguće je da će varijanta vrhunske ponude biti lansirana kao najmoćniji SUV sa benzinskim pogonom koji je ikada napravio veliki proizvođač luksuza.

Ferrari Purosangue bi trebalo da krene u serijsku proizvodnju kasnije ove godine, a prvi primerci će verovatno stići u australijske izložbene salone negde 2023. godine.

Uprkos tome što je do sada izdržao – i godinama otpora pokojnog bivšeg generalnog direktora Ferrarija Sergija Markionea – odluka da se napravi Ferrari SUV podstaknuta je sve većom potražnjom za velikim vozilima sa petoro vrata, posebno na rastućim tržištima kao što su Kina, Rusija i srednji Istok.

Konkurenti Lamborghini, Aston Martin i Porsche već nude alternativu za visoku vožnju, a prodaja SUV vozila se više nego udvostručila tokom protekle decenije (u smislu tržišnog udela).

Ikonična italijanska marka prodala je više vozila prošle godine nego bilo kada u svojoj istoriji, sa navodno 11.155 kupaca koji su isporučili Ferari tokom perioda od 12 meseci.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button