fbpx
Automobili

Prototip Tesla Cibertruck iz 2023. procurio je u potpunosti

Pojavile su se slike i video snimci o tome šta svi znaci upućuju na to da je skoro proizvodna verzija Tesla Cibertruck električnog utea 2023 – ali oni koji nisu oduševljeni ugaonim dizajnom od nerđajućeg čelika biće razočarani kada čuju da je ostao veran kontroverznom konceptu iz 2019. .

Dve fotografije i video snimak koji su tokom noći postavljeni na forum Kluba vlasnika Cibertruck-a prikazuju promene koje su napravljene na kontroverznom Teslinom uteu da bi se ispunili američki propisi o putevima, uključujući brisače, nova zadnja svetla, remontovane točkove i gume i još mnogo toga .

Nejasno je kako je nastao ovaj snimak i ko ga je snimio – međutim, spekuliše se da je snimak snimio posetilac u obilasku fabrike Tesla, a ne namerno curenje.

Glasine su takođe sugerisale da bi u izradi mogao da bude manji Cibertruck brat, veličine da se takmiči sa Toiota HiLuk-om, Ford Ranger-om i njihovim rivalima, ali tek treba da se pojavi nekoliko čvrstih detalja o ovom modelu – i nije jasno da li će do toga doći Australija.

Iako su napravljene promene u poređenju sa konceptom Cibertruck – naizgled ga čini spremnim za masovnu proizvodnju – zaposleni u Tesli koji vodi obilazak operatera kamere napominje: „Pa, morate shvatiti da [Cibertruck] nije gotov. To je samo [a] koncept.”

Nije jasno da li je Cibertruck skoro proizvodni išta manji od koncepta iz 2019 – koji je imao 5885 mm dužine, 2027 mm široke i 1905 mm visine, što ga čini većim od američkih pikapa pune veličine iz Forda, Ram-a i Chevrolet-a, koji su i sami veći nego najprodavaniji australijski Toiota HiLuk i Ford Ranger.

Slika ažuriranog vozila pored grupe onih koji izgledaju kao Teslini zaposleni je objavljena uz video – međutim, nije poznato koliko su visoki ljudi koji stoje pored Cibertrucka, što otežava izvlačenje bilo kakve korisne informacije.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je u aprilu 2020. govorio o smanjenju veličine proizvodnog modela za tri procenta – pre nego što je vratio nazad mesec dana kasnije, navodeći da je „Čak i 3% manje premalo. Biće prilično ove veličine“.

Čini se da su linije vozila revidirane napred, sa uglovima preko prednjeg branika naizgled izglađenim kako bi se poboljšala zaštita pešaka – iako je razlika suptilna, a prednji kraj pikapa koji je skoro serijski ostaje veran konceptu koji privlači znakove iz.

Manji aluminijumski točkovi sa 12 krakova ispunjavaju lukove, umotani u gume za sve terene – mada nije jasno da li će serijski automobili biti opremljeni aerodinamičnim poklopcima točkova, kao što je to za sedan Tesla Model 3 Standard Range i koncept Cibertruck.

Iskačuće kvake na vratima Cibertruck koncepta dobile su sekiru, a ulazak u vozilo sada se kontroliše dodirom crne ključ kartice – ili vlasničkog telefona, kada je povezan preko aplikacije Tesla – na B stubu (iza prednjih vrata ), koji otvara vrata vozača.

Priča se da će više detalja o Teslinom Cibertruck-u spremnom za proizvodnju 2023 biti objavljeno u martu, prema novim izveštajima – a ne prema Teslinoj prezentaciji finansijskih rezultata za 2021. (ili pozivu za zaradu), koja će se održati ovog četvrtka – uoči lansiranja na tržište planiranog za početak 2023.

Specifikacije performansi su nedavno povučene sa Tesline veb stranice – što sugeriše da su brojke objavljene sa konceptom za 2019. u redu za remont.

Elon Musk je potvrdio da će prvi Cibertruck modeli koji će sići ​​sa proizvodne trake u Teksasu nuditi četiri elektromotora, a ne vodeći model koncepta sa tri motora.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button