fbpx
Uncategorized

Pregled Nissan Patrol Ti-L 2023

2023 Nissan Patrol Ti-L
Svaki put kada testiram Nissan Patrol, podsećam se da se približavamo kraju linije – ne samo kraju linije benzina sa prirodnim usisavanjem. Vrlo je verovatno da se približavamo kraju V8 linije. Realnost u modernim vremenima je da jedna od najvećih – ako ne i najveća – arhitektura motora svih vremena više nije održiva u ekološki svesnom svetu.

Razmislite o V8 motoru i svemu što pokreće. Fleksibilnost je zapanjujuća.

Kao takav, 5,6-litarski motor koji se krije ispod Patrolovog visoko postavljenog poklopca motora je poslednji takvog tipa i trebalo bi da uživamo u njemu dok možemo. Bilo da se radi o redovnim porodičnim obavezama za one od vas kojima je potreban veliki 4VD, obilazak, vuča ili ozbiljna vožnja van puta, trenutni Nissan Patrol radi izuzetan posao ispunjavanja decenijama starog nasleđa.

Pa ipak, više od decenije od mog prvog ukusa modela sa volanom na levoj strani pre njegovog lokalnog lansiranja, Nissan Patrol nastavlja da bude vodeći u ceni u segmentu koji verovatno mora da bude sposoban u stvarnom svetu kao i bilo koji drugi .

Toiota LandCruiser 300 serija je dostojan naslednik serije 200, ali je lišen mehaničke jednostavnosti motora sa prirodnim usisavanjem. Takođe mu nedostaje V8 motor, nešto što nije izgubljeno za one od vas koji vole više od šest klipova. Međutim, jedna stvar koju je LC300 jeste skupa – veoma skupa – i Patrol potkopava Tojotinog najnovijeg off-road ratnika sa izvesnom razlikom.

Land Rover Defender napada ovaj segment sa još težim višedecenijskom legendom iza sebe, i iako je neosporno sposoban za terensku vožnju, značajno je skuplji od Nissan Patrol-a.

Moglo bi se tvrditi da se i Jeep Grand Cherokee ušunjao u segment, sa ozbiljnim off-road potezima, ali ne baš veličine ili lokalnog kluba navijača kao Patrol. Šta god da definišete konkurenciju, ovo je mali segment, razređen vazduh i ništa nije ni blizu Patrol-u po vrednosti.

Koliko košta Nissan Patrol u Australiji?
Gledanje na pogon na sva četiri točka koji kuca na vrata od šest cifara pre troškova na putu i ​​nazivati ga solidnom vrednošću za novac nekome od vas može izgledati ludo, a ipak na trenutnom tržištu, Patrol se pozicionira upravo tako .

Početna cena za naš vrhunski Ti-L tester je 97.600 dolara pre troškova na putu. Dodajte premium farbu i troškove vožnje, i dobićete 106.559 dolara kao indikativnu cenu za kupca u Sidneju u vreme testiranja. Početni Nissan Patrol Ti počinje od 84.900 dolara pre troškova na putu ako želite da uštedite nešto novca u odnosu na model koji smo ovde testirali.

Zašto je onda Patrol ‘dobra’ vrednost? Dozvolite mi da predstavim sudu novi LandCruiser serije 300, koji počinje od 94.301 dolara pre troškova vožnje za osnovnu GKS varijantu. Zakoračite sve do GR Sporta i rastaćete se sa ogromnih 142.101 dolara pre troškova na putu.

Iako je ‘Cruiser značajno noviji i moderniji, ako Patrol poređate spec-for-spec u smislu opreme koju dobijate za novac, najpravednije poređenje bi bilo sa Saharom serije 300, koja počinje od $135,501 pre troškova na putu.

To je još uvek značajna otkupna cena i trebalo bi mnogo vremena da se potroši 30.000 dolara na gorivo da bi se nadoknadila povećana potrošnja između benzina i dizela.

Koliko prostora Nissan Patrol ima unutra?
Zamislite kožne naslonjače u društvenom klubu i dobićete osećaj šta Nissan Patrol nudi u kabini. Što se porodičnih 4VD-a tiče, oni ne postaju dražesniji od Nissan Patrol-a. Kao što je ovde testirano, ima mesta za sedam (Ti sedi osam), a sva tri reda će udobno da prime odrasle osobe.

Dva prednja sedišta su dovoljno mekana da se osećate kao vaša omiljena ležaljka, ali nisu toliko meka da biste klizali svuda kada zađete iza ugla. Kao što se i očekivalo, vidljivost je vrhunac s obzirom na to koliko je visoka pozicija sedenja. U stvari, preglednost je odlična sa bilo kog sedišta, prvog, drugog ili trećeg reda. Primetio sam ovo ranije tokom testiranja, ali bih voleo da mogu još malo da spustim sedište vozača, i ako ste viši od 185 cm, znaćete na šta mislim.

Tamo gde je Patrol zaista imao drva u odnosu na Seriju 200 u međusobnom obračunu bilo je unutar kabine, gde su oboje starili, ali se Patrol osećala kao mnogo luksuznija kabina nego što bi cena mogla da ukazuje. Ipak, iako je segment krenuo dalje sa izdavanjem serije 300, Patrol se i dalje oseća luksuzno u kabini u odnosu na traženu cenu.

Ono što je ključno za porodične kupce, ima dosta mesta iza drugog reda, tako da ako putujete u četvoro ili petoro, još uvek ima dovoljno mesta i za prtljag. Ulazak i izlazak iz Patrole je lak – kada se setite da koristite bočne stepenice – zahvaljujući vratima, koja se otvaraju skoro kvadratno.

Svugde u kabini dobijate i prostor za odlaganje, sa ogromnom korpom na centralnoj konzoli, držačem za sunčane naočare, držačima za čaše i velikim džepovima na vratima. Pređite u drugi red i dobićete više USB portova i držača za čaše, kao i centralni naslon za ruke.

U trećem redu ima dovoljno prostora za visoke tinejdžere, ali ne i ako vozite 1000 km dnevno. Ti-L, kao što je ovde testirano, obezbeđuje dva na zadnjoj klupi. Preklapanje i rasklapanje trećeg reda je najbolje rezervisano za odrasle s obzirom da su sedišta prilično teška.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button