fbpx
Automobili

Potrošnja goriva Ford Ranger 2022 raste kako se tehnologija briše

Zvanična ocena potrošnje goriva za popularni Ford Ranger ute – opremljen tvin-turbo 2,0-litarskim motorom – porasla je nakon gubitka tehnologije za uštedu goriva usled nedostatka poluprovodnika.

Ford Rendžer iz 2022. opremljen 2,0-litarskim četvorocilindričnim dizel motorom sa dva turbo motora koristiće više goriva nego prethodni primeri, nakon što je izgubio tehnologiju za uštedu goriva usred globalne nestašice poluprovodnika.

Konkretni primeri Fordovog popularnog modela Ranger sa pogonom na sva četiri točka – opremljen tvin-turbo 2,0-litarskim četvorocilindričnim motorom i proizveden od januara 2022. godine – sada pokazuju prosečnu potrošnju od 8,0 litara na sto kilometara na zvaničnoj etiketi.

Povećanje potrošnje od 5 odsto – sa 7,6 litara – dolazi zbog brisanja stop-start tehnologije, koja smanjuje snagu motora i automatski ga ponovo pokreće kada se zaustavi u saobraćaju.

Na osnovu cene dizela od 1,50 dolara po litru, povećanje potrošnje bi dodalo 90 dolara na račun za gorivo tokom godine – na osnovu nacionalnog prosečnog godišnjeg pređenog puta od 15.000 km.

Povećanje zvanične ocene potrošnje goriva Ford Ranger-a znači da će tvin-turbo 2,0-litarske dizel varijante postati jedna od najefikasnijih vozila sa pogonom na sva četiri točka u segmentu (prema podacima Green Vehicle Guide), a umesto toga će biti jednako žedni kao ključni konkurenti kao što su Toiota HiLuk, Isuzu D-Mak i Mazda BT-50.

Ovo nije jedina nedavna promena Ford Rangera. Ford je diskretno izbrisao listu praktičnih funkcija za udobnost i praktičnost iz Ford Ranger ute-a na kraju svog ciklusa modela.

Za više detalja o promenama na Ford Rangeru u poslednjih 18 meseci, pročitajte ovu priču.

Posle 11 godina, sadašnja generacija Ford Ranger trebalo bi da bude zamenjena novim modelom kasnije sredinom 2022.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button