Automobili

Porsche Taican Turbo S Cross Turismo (2021): Test vožnja sa 761 ks

Da li je novi električni višenamenski automobil i dalje pravi Porsche?
Posle nebrojenih zadirkivača, 4. marta 2021. godine, Porsche je izvukao čaršave sa Taican Cross Turismo , zapravo pretvarajući u stvarnost studiju Mission E Cross Turismo sa autosalona u Ženevi 2018. Kao što se i očekivalo od kako je naziv studije poznat, novi model je potpuno električni Porsche , koji se lansira kao karavan sa povišenom poljskom trakom.

Ovo je nova teritorija ne samo za Porsche, čak i ako tamo ne volite da čujete lošu K-reč. Električni automobil u stilu karavan – a sa njim i malo više prtljažnika? Jedinstveno! Cela stvar uparena sa povećanim razmakom od tla? Još jedinstveniji!

Jedinstveno, ali nekako poznato
Toliko je jedinstven da se prolaznici neprestano zaustavljaju ispred automobila, fotografišu se i raduju mu se kao da su upravo videli svemirski brod iz čudne galaksije. Vizuelno, Cross Turismo se ne razlikuje toliko od normalne Panamere Sport Turismo . A već ste se trebali naviknuti na limuzinu Taican .

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Cross Turismo i dalje izgleda veoma dugo. Čak i ako je čak dva centimetra kraći od limuzine na 4,97 metara. Glavna razlika je u dužoj, ravnijoj liniji krova, koja putnicima sa zadnje strane daje 47 milimetara više prostora za glavu. I čekanje. Sa 446 do 1.212 litara, takođe je porastao.

Za poređenje: Uobičajeni Taican stane samo 407 litara. Prsten ispod “poklopca motora” može zauzeti još 84 litra. Za glomazne predmete, Cross Turismo su opcionalno dostupni krovni nosač i postolje za bicikle pozadi.

Viši, prostraniji, kraći
Pored modifikovanih pragova i pregača, Cross Turismo nudi opcioni „paket za off-road dizajn“. Način šljunka za rastresito tlo je standardni, koji podiže šasiju za 30 milimetara pomoću vazdušnog oslanjanja, što je takođe standardno. Pored toga, amortizeri su udobnije postavljeni, a kontrola vuče, ESP i upravljanje obrtnim momentom prilagođeni su rastresitom tlu.

Sve to funkcioniše besprekorno i zabavno je. Ali čak i tokom probne vožnje u kamenolomu, Porsche priznaje da verovatno ni deset posto njegovih kupaca nikada neće odabrati rutu kroz lokaciju.

Porodični prtljažnik, veći razmak od tla, način šljunka? Pored toga, prazna težina od oko 2,5 tone i dužina vozila od skoro pet metara? Fuj! Kao i ja, i vi ćete se sada – sasvim s pravom – zapitati: Da li je ovo zapravo još uvek Porsche? Mogu te umiriti. Ja sedim. Nekako i bolje. Čak i ako je drugačije.

Detaljan opis test vožnje sa Porsche Taican Turbo S Cross Turismo možete pročitati na našoj sestrinskoj stranici InsideEVs.de. Tamo ćete takođe saznati zašto je ovo vozilo 959 21. veka i zašto bi Porsche umesto upozorenja na pospanost trebalo da instalira pomoćnika za nesvesticu. Ovde ćemo, međutim, odmah doći do zaključka …

Zaključak: 9,5 / 10 bodova
Rezimiranje tako jedinstvenog vozila u jednom pasusu za zaključak nekako ne bi bilo od Porsche Taican Turbo S Cross Turismo pravde. Jer iako se koncept električnog karavana ne čini direktno konačnim, Porsche je u svojoj klasi razvio prilično savršen višenamenski model, koji je u većini aspekata u prvom planu sportskog automobila, karavana ili terena lane league i dobićete samo jedno poglavlje Morate malo da smanjite poprečnu dinamiku. Jednom se savršeno uklapa reklamni slogan za novo vozilo: “Naježde. Za dušu.”

Foto galerija: Porsche Taican Turbo S Cross Turismo (2021) na testu
Porsche Taican Turbo S Cross Turismo (2021) na testu
26th slike
Porsche Taican Turbo S Cross Turismo (2021)

MOTOR PSM motor na prednjoj i zadnjoj osovini
SNAGA 460 kV (625 PS), overboost sa Launch Control 560 kV (761 PS)
MAKSIMALNI OBRTNI MOMENAT 1.050 Nm
TIP ZUPČANIKA Menjač sa 1 brzine na prednjoj osovini, menjač sa 2 brzine na zadnjoj osovini
POGON pogon na sve točkove
UBRZANJE 0-100 KM / H 2,9 s sa Launch Control
MAKSIMALNA BRZINA 250 km / h
DUŽINA 4.974 mm
ŠIRINA 1.967 mm
VISINA 1.409 mm
POTROŠNJA 29,4 kVh / 100km
BATERIJA 93,4 kVh (bruto), 83,7 kVh (neto)
VREME PUNJENJA 5 – 80 procenata sa 270 kV jednosmerne snage punjenja za 22,5 minuta
ELEKTRIČNI DOMET 388 – 419 km (VLTP)
PRAZNA TEŽINA 2.395 kg (prema smernicama EU)
NOSIVOST 560 kg
ZAPREMINA PRTLJAŽNIKA 405 – 1.171 l (+84 l prednje)
OSNOVNA CENA 187.764 evra

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close