fbpx
Automobili

Porsche je napravio 2,0-litarski špijun 718 za Kinu i vrlo je ružičast

U Kini, 718 je Porsche-ov najprodavaniji sportski automobil. Frank-Steffen Valliser, šef sportskih automobila u Porscheu, jednom je rekao za Road & Track da bez Kine 718 verovatno ne bi uopšte postojao. Veliki razlog za popularnost modela 718 je osnovni 2.0-litarski flat-four. Automobili u Kini oporezuju se zapreminom motora, a daleko je skuplje posedovati automobil sa motorom većim od 2,0 litra, zbog čega Porsche sada nudi 718 Spider sa najmanjim četvorocilindričem za kinesko tržište.

Otkriven na ovonedeljnom Auto Šangaju 2021, 718 Spider odbacuje slavnih 4,0-litarskog flat-sik-a koji dobija na drugim tržištima za 2,0-litarski turbo-flat-four od 300 KS uparen sa sedmostepenim PDK-om. Tu je i nešto više standardne opreme, ali karoserija je identična 718 Spider-u koji se prodaje negde drugde, osim odbojnika koji potiču od GTS modela.

Šasija je standardni Bokster – a ne Motorsport dizajnirana postavka koju dobijate sa Spiderom negde drugde. Takođe ima i izbirljivi ručno sklopivi krov, koji se nalazi ispod zadnjeg poklopca sa dvostrukim mehurićima. Ovaj automobil takođe ima posebno groznu boju spolja, Frozen Berri Metallic, koja je predstavljena sa Taicanom, a sada je dostupna u modelima 718 na američkom tržištu ako se osećate hrabro.

Ono što je smešno u vezi sa kineskim tržištem 718 Spider je to što je sa 2.0-litarskim flat-four-om sada još češći sa svojim imenjakom u pedesetim automobilima. Originalni 718 RSK imao je Porscheov čuveni Porscheov dvostruko-četvorotočni motor “Carrera”.

I ne mislite da je ovo zaista alternativa šestocilindričnom 718 Spideru sa svim izgledom i manjim troškovima. Počeće od ekvivalenta od oko 113.000 američkih dolara po današnjem kursu. U SAD-u 718 Spider počinje sa relativno razumnih 99.650 dolara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close