fbpx
Automobili

Podbrend GVM Ora predstavio je električni automobil inspirisan Volksvagen Beetle-om

Podbrend GVM (Great Vall Motors) Ora treba da predstavi električni automobil inspirisan Volksvagen Beetle-om na sajmu automobila u Šangaju kasnije ovog meseca.

Čini se da model koji će tek dobiti ime nešto je duži i širi od automobila iz kojeg potiče, a takođe se može pohvaliti četvoro vrata i većim lukovima točkova.

Pod pretpostavkom da se vozi na istim osnovama kao i druga vozila iz Ora linije – naime iK, R1, R2 i Haomao – verovatno će ga pokretati električni motor snage 35kV koji vuče napon iz baterije od 33kVh.

U unutrašnjosti kabine upravljač izgleda gotovo identično onom iz originalne Bube. Međutim, čini se da su savremeni digitalni interfejs i infotainment sistem integrisani u instrument tablu, zajedno sa otvorima za klima uređaj u turbinskom stilu.

Kineski brend održava javnu anketu kako bi odredio ime za retro model. Prema (neslavno nesavršenom) Google Translate-u, dostupne opcije su „Elf Cat“, „Punk Cat“, „Noble Cat“, „Persian Cat“, „Roial Cat“ i „Large Orange Cat“.

Nažalost, čini se da „Kopiraj mačku“ ne može biti izabrana (kao ni „Beetle McBeetleFace“).

Ovo nije prvi put da je kineski proizvođač izmislio klasični automobil – prošle godine je CarAdvice izvestio da je Songsan Motors započeo masovnu proizvodnju hibridne replike Chevrolet Corvette C1 iz 1958. godine.

U međuvremenu, 2016. godine Zotie je objavio Porsche Macan klon poznat kao SR8, a, manje od godinu dana kasnije, Jaguar Land Rover tužio je Jiangling Motors zbog svog Ks7 inspirisanog Evokue-om.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button