fbpx
Automobili

Opcioni paket Polestar 2 2022 je smanjen zbog nedostatka poluprovodnika

Volvo ogranak električnih automobila Polestar pridružio se listi brendova koji su primorani da uklone karakteristike kao rezultat nedostatka poluprovodnika, sa matričnim LED farovima koji su isključeni sa liste opcija njegovog debitantskog električnog automobila kako bi se proizvodne linije nastavile u pokretu.

Polestar će ukinuti tri funkcije vezane za svetlo – uključujući Pikel LED matrične farove, nadogradnju u odnosu na obične LED diode ugrađene kao standard – iz opcionog Pilot paketa Polestar 2 limuzine za automobile napravljene za većinu globalnih tržišta od 21. marta nadalje.

Sa Pikel LED prednjim svetlima i druge dve karakteristike – funkcija za skretanje u krivinama za prednja svetla za maglu i animacije sekvence svetla dobrodošlice i oproštaj – uklonjene iz Pilot paketa, podrazumeva se da će njegova cena pasti sa 5000 dolara na 3400 dolara.

Promena će se odnositi na Polestar 2 vozila sa označenom opcijom koja su napravljena za sva tržišta (osim SAD i Kanade) od 21. marta 2022. nadalje. To neće uticati na automobile koji su već proizvedeni ili koji su sišli sa linije pre tog datuma.

Standardni LED farovi sa automatskim dugim svetlima ostaće, međutim, kao i LED svetla za maglu bez funkcionalnosti za skretanje, i sekvence ‘fade in and out’ za farove. Nije naveden datum za vraćanje nedostupnih funkcija.

Prilagodljivi tempomat, poluautonomna vožnja Pilot Assist, praćenje mrtvog ugla, upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi i ostali sadržaji Pilot paketa su nepromenjeni.

„Zbog globalne nestašice poluprovodnika od dobavljača, određene funkcije u Pilot Pack-u za Polestar 2 neće biti dostupne u novoproizvedenim automobilima i biće zamenjene funkcijama koje su trenutno dostupne u automobilu kao standard“, saopšteno je iz Polestar Australia za Drive. čita.

„Pikel LED farovi sa funkcijom savijanja i prilagodljivim dugim svetlima zamenjeni su standardnim LED farovima sa aktivnom funkcijom dugog svetla, a animacije sekvenci svetla dobrodošlice i oproštaja treba da budu zamenjene animacijom za ugađanje i isključivanje. Prednja LED svetla za maglu će ostati dostupna , ali bez funkcije skretanja.

„Ove promene utiču na Polestar 2 automobile proizvedene od [nedelje koja počinje] 21. marta 2022, za sva Polestar tržišta osim SAD i Kanade.

„Pregledavamo sve postojeće porudžbine i identifikujemo one koji su pogođeni. Kontaktiraćemo pogođene klijente direktno od [nedelje koja počinje] 14. marta 2022. da bismo ih obavestili o promeni funkcije i nadoknadi.

„Nastavljamo da radimo na ublažavanju uticaja globalne nestašice poluprovodnika na našu proizvodnju i da dajemo prioritet poluprovodnicima na najbolji način na koji možemo“, zaključuje se u saopštenju.

Pošto je Pilot Pack opcija, Polestar 2 zadržava svoju osnovnu cenu pre opcija od 59.900 do 69.900 dolara plus troškovi na putu. Prve isporuke bi trebalo da počnu u martu.

Polestar prati Mercedes-Benz u ograničavanju dostupnosti opcija na svom vozilu, pri čemu je nemački proizvođač automobila nedavno uklonio opciju inženjerskog paketa – koji se sastoji od adaptivnog ogibljenja i upravljanja zadnjom osovinom – za svoju novu limuzinu srednje veličine C-Klase

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button