fbpx
Automobili

Otkriven SUV GMC Hummer EV iz 2024. godine, australijski potencijal nejasan

GM-ov preporođeni električni Hummer ute dobija SUV brata i sestru, sa sličnom snagom pucanja vrata, zdepastim stilom i obilnim terenskim mogućnostima.

Otkriven je GMC Hummer EV SUV iz 2024. godine, kao brat sa dugačkim krovom preporođenog, potpuno električnog pikapa Hummer.

Čitaoci upoznati sa gore pomenutim GMC Hummer EV kamionom koji je otkriven u oktobru 2020. godine, naći će nekoliko iznenađenja u dizajnu svog SUV brata i sestre, razlikujući se samo kroz produženu krovnu liniju koja pokriva konvencionalni teretni prostor.

SUV zadržava zadnja svetla u obliku slova H i boki proporcije, ali dodaje bočna vrata koja se otvaraju bočno i sadrže rezervni točak pune veličine sa istim dizajnom od 18 ili 22 inča od legure i 35-inčnim Goodiearom. terenska guma kao kvartet koji ispunjava lukove vozila.

GMC nije potvrdio koliko se prtljažnika krije iza zadnjih vrata, međutim nedostatak trećeg reda sedišta – jer je SUV petosed, poput srodnog kamioneta – trebalo bi da stvori prostrani teretni prostor za avanture oprema i terenska oprema.

Stilski izgled Hummer EV SUV-a inače se prenosi sa njegovog blizanaca naslonjenog na pladanj, koji se sastoji od uspravnog prednjeg dela sa LED osvetljenjem i „HUMMER“ skriptom, podebljane donje prednje pločice i raširenih lukova točkova u obliku kutije.

Sličnosti se nastavljaju u unutrašnjosti kabine, gde SUV deli 12,3-inčni digitalni sklop instrumenata svog brata, 13,4-inčni ekran osetljiv na dodir za info-zabavu, zdepastu rasklopnu opremu i volan sa tri kraka sa gornjom LED trakom koji se koriste za omogućavanje Super Cruise-a General Motors-a. sistem autonomne vožnje, koji nudi hands-free podršku za preko 320 000 km severnoameričkih autoputeva.

Dostupan je i stakleni Infiniti Roof sa uklonjivim pločama, kao i spuštanje zadnjeg stakla sa motorom i niz pomoćnih tastera koji se mogu konfigurisati za brojne terenske funkcije.

Snaga GMC Hummer EV SUV-a je trio opcija električnog pogonskog sklopa, sve poduprte GM-ovom arhitekturom baterija Ultium i podeljene sa prethodnikom SUV-a sa četvoro vrata – međutim, vodeća ponuda pick-up-a od 746kV, 563km plus nije dostupna sa karoserija sa dužim krovom.

Svi modeli zabranjuju ulazni nivo EV2 (ili, zvanično, samo „2“), standardno su opremljeni točkovima od 22 inča, upravljačem na sva četiri točka, CrabValk-om (koji okreće prednje i zadnje točkove u istom smeru za off-road upravljivost) i režim ekstrakcije (koji povećava visinu vožnje za 152 mm da bi se uklonile prepreke).

Ekstremni terenski paket od 5000 USD (6500 AUD) može se dobiti u istim varijantama, dodajući 18-inčne točkove sa 35-inčnim gumama Goodiear Territori MT, oklop donjeg dela, klizači kamena, prednji diferencijal sa elektronskim zaključavanjem, „virtuelni“ zaključavanje zadnjeg diferencijala, poluosovine sa kugličnim zavojem za teška opterećenja, UltraVision (sadrži 17 pogleda kamere oko i ispod vozila) i još mnogo toga.

Prvi model koji će biti lansiran biće izdanje 105.595 američkih dolara (138.500 američkih dolara) početkom 2023. godine, koje će upariti tri elektromotora sa litijum-jonskom baterijom velikog kapaciteta od 20 modula da bi razvilo 619kV i 15.592Nm – mada vredi napomenuti da je drugo sve je potvrđeno da je to obrtni momenat točka, sa obrtnim momentom na motoru verovatno oko 1350Nm.

Sprint od 0-60 mph (97 km / h) može da se završi za 3,5 sekunde, dok je maksimalni domet u “standardnom” ruhu “preko” 483km (300 milja), odnosno preko 451km sa opremljenim terenskim paketom. Električna arhitektura od 800 volti je standardna, a nudi se brzo punjenje jednosmernom strujom do 300kV.

Ekskluzivne karakteristike izdanja 1 uključuju Moonshot Green mat spoljnu boju i unutrašnju šemu boja Lunar Shadov.

EV3Ks varijanta od 99.995 američkih dolara (131.000 američkih dolara), pogonjena istim pogonskim sistemom kao i „osnovno“ izdanje 1, biće u prodaji u SAD u severno proleće 2023. godine.

EV3Ks će se lansirati zajedno sa EV2Ks sa 89.995 američkih dolara (118.000 američkih dolara), sa dva elektromotora i baterijom od 20 modula za razvoj 466kV / 10,033Nm, pokrivanje preko 483km jednim punjenjem i punjenje do 300kV koristeći svojih 800- volt električni sistem.

EV2 od 79.995 američkih dolara (105.000 američkih dolara) uslediće na severnom proleću 2024. godine, nudeći iste performanse kao EV2Ks, ali sa manjom baterijom od 16 modula i električnim sistemom od 400 volti za preko 402 km dometa vožnje. 800-voltni sistem EV2Ks i veća baterija biće dostupni kao opcija.

Među ostalim specifikacijama koje treba istaknuti su 3218 mm međuosovinsko rastojanje koje omogućava „najbolje proporcije u klasi na terenu“ i „impresivni uglovi odlaska i prekida“, kružni krug okretanja od 10,8 metara sa opremljenim upravljačem na sva četiri točka, lansiranje „Vatts to Freedom“ režim upravljanja i vektorizacija obrtnog momenta na modelima EV3Ks i Edition 1 i blizu 200 dostupnih terenskih dodataka od lansiranja.

MiMode profil prikazuje niz dostupnih režima vožnje, dok takođe postoji podrška za aplikaciju za pametni telefon miGMC sa Energi Assist-om.

Terenski automobil GMC Hummer EV iz 2024. godine biće u prodaji u izdanju 1 izdanja početkom 2023. godine – blizu godinu i po dana nakon povezanog preuzimanja EV vozila, u severnu jesen 2021. godine – kao vozilo model 2024. godine.

Dalji detalji modela biće objavljeni u narednih 24 sata, navodi GMC.

Što se tiče australijskog lansiranja, malo je verovatno da ćemo preporođeni SUV Hummer uskoro krenuti prema dole, pod uslovom da lokalna podružnica General Motors Specialti Vehicles još uvek nije objavila planove za dolazak brata i sestre SUV-a u Australiju.

Međutim, nijedan model nije izričito isključen za australijsku potrošnju, što sugeriše da postoji šansa (iako tanka) da vodeći električni behemoti General Motors-a na kraju mogu da vladaju lokalnim putevima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button