fbpx
Automobili

Originalni BMV serije 8 zamišljen u verziji 2021. godine

Veoma smo daleko od trenutne BMV serije 8!
Kada je originalni BMV serije 8 (E31) debitovao 1990. godine, to se pokazalo kao mala revolucija ne samo za brend, već i za celu automobilsku industriju. Sa uvlačivim farovima, super elegantnim profilom i ispred svoje vremenske unutrašnjosti, bio je za razliku od bilo kog drugog automobila koji je lansiran u to vreme, pre više od 30 godina.

Ako je serija 8 nestala na duže vreme, vratila se u katalog već nekoliko godina, 2018. Ovaj model naslednik igra ulogu koja je prilično slična originalnom modelu u asortimanu. Ovo je vrhunski, luksuzni, vrhunski grand touring kupe koji pruža odlične performanse. Ali jasno je da mu nedostaje duh originalnog kupea u pogledu stila.

Zbog toga je dizajner TheSketchMonkei uzeo sebi u glavu da zamisli i dizajnira modernog naslednika originalne serije 8. U novom 12-minutnom videu, on 840i zamišlja kao „krajnji Autobahn GT“, tako ga naziva, sa izrazitijim uticajima iz modela iz 1990-ih.

Za ovaj prikaz uzeo je vrhunski savremeni 840i i potpuno transformisao njegov prednji kraj. Jasno postoje elementi i8 u kombinaciji sa parom malih rešetki u obliku zrna. Trenutni trend zahteva, dizajner se odlučuje za ovu reinterpretaciju LED optičkih blokova integrisanih u prednji branik. A uvlačiva svetla idu usput. Šteta…

Nova bočna ogledala, šire bočne suknje, robusniji obodi (oni kod M4), mišićaviji zadnji bokobrani i ručke na ravnim vratima dovršavaju vizuelne promene napravljene u ovoj seriji 8.

Rezultat je grand tourer sa pomalo retro izgledom sa uticajima modernih BMV modela . Prilično uspešna reinterpretacija, daleko, veoma udaljena od trenutne serije 8 i koja očigledno postavlja pitanje: šta više volite? Da li biste izabrali ovaj vintage izgled GT-a preko agresivnog kupea koji danas imamo?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button