fbpx
Automobili

2020 Chevrolet Corvette Stingrai Z51 na Lightning Lap-u 2021

Pre nekoliko godina, Ferrarijevi inženjeri opisali su VIR kao lukav – vrlo lukav. Nijedna druga staza u zemlji nema toliko različitih vrsta uglova. Uzbrdo? Proveravati. Nizbrdo? Shvatio. Nagib i isključenje u istom uglu? Aha. Šta kažete na padine, nizbrdice i slepo sve u jednom? Imamo bingo. VIR je suđenje za automobile i vozače, zbog čega su inženjeri Chevi-a podvrgli C8 Corvette nebrojenim krugovima razvoja ovde.

Opsesija vremenom kruga je razlog zašto se Corvetteov 6.2-litarski V-8 od 495 KS sada nalazi iza prednjih sedišta. Svakako, postavljanje srednjeg motora pomaže ubrzanju, poboljšava upravljivost i začinjava izgled, ali glavni razlog tome su vremena krugova. Potez se isplatio, C8 je lansirao VIR za 4,8 sekundi brže od svog direktnog prethodnika, 2014 C7 Stingrai, automobila sa identičnim odnosom snage i težine.

Vreme dolazi iz najtežih uglova staze. U testovima pouzdanosti za brze penjanje Esses, C8 prosečno postiže 126.0 mph, što je poboljšanje od 5.6 mph u odnosu na C7. U unutrašnjosti meteža postoji tačka u kojoj nova Vette ide brzinom od 15 mph brže od stare.

Zaslužite za pouzdan osećaj i uravnoteženo rukovanje modelom C8, zajedno sa dobicima u prijanjanju guma. Prethodni testovi na stazi C8 ostavili su nas u želji za većom vučom na prednjoj strani. Ali oko VIR-a, Vette se prelepo predaje i održava kupovinu. Klizanje u podupravljanje izgleda više krivica vozača nego šasije. Krug za krugom kočnice se osećaju neiscrpno. Dosadnosti koje vam odvlače pažnju na ulici – kvadratni volan, loša vidljivost pozadi – tope se na stazi.

Želeli bismo da vam Chevi dopusti da uparite najlakši napor upravljanja sa najtačnijim režimom upravljanja proklizavanjem performansi, ali teška kormila nije velika stvar; C8 se pokorava na prvu komandu i nikada se ne bori. Preskočite luksuz. Stingrai Z51 od 69.480 dolara sa magnetoreološkim zaklopkama i takmičarskim sportskim sedištima najbolja je vrednost za navigaciju u VIR-u ili bilo kojoj trkalištu.

http://www.danasnje.co

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button