fbpx
Automobili

2021. Ford Mustang Mach-E otkriven, Australija odbačena-Potvrđene su vrednosti EPA raspona

Ne dolazi u Australiju, ali sada znamo malo više o Fordovom potpuno električnom sportskom terencu.

Više od godinu dana od prvobitnog otkrivanja Mach-E-a, mnoge od „procenjenih“ vrednosti dometa datih prilikom lansiranja konačno je potvrdila američka Agencija za zaštitu životne sredine.

Standardni opseg, 75,7kVh Mach-E modeli u konfiguracijama sa zadnjim pogonom i pogonom na sve točkove moći će da pređu 370km i 340km (potonjih 1 milju / 2km), dok prošireni domet, 98,8kVh automobili tvrde da dosežu 483km vožnje i 435km u oblicima RVD i AVD respektivno.

Zvanične brojke za modele GT i California Route 1 tek treba da budu potvrđene, ali će se verovatno podudarati ili se približiti zahtevima od 378 km i 483 km najavljenim 2019. godine.

Iako su mnogi podaci o dometu Mustang Mach-E-a zvanično potvrđeni, izveštaji od aprila 2020. godine da će model biti (neznatno, iako) moćniji nego što se u početku tvrdilo tek treba da budu potvrđeni.

Mustang Mach-E je potez Blue Oval-a protiv Tesle Model 3 i Modela Ks, sa ostalim konkurentima, uključujući Jaguar I-Pace i Audi e-tron kuattro. Takođe stiže ispred brojnih rivala poput Porsche Macan EV, Nissan Ariia i Volksvagen ID Crozz.

Brojke naslova, u zavisnosti od toga koje opcije označite, uključuju maksimalni domet vožnje od 480km, maksimalni kapacitet baterije od skoro 100kVh i vreme sprinta od 0-96km / h za samo 3,5 sekunde od 342kV / 830Nm GT vodećeg broda.

Iako je nesumnjivo hrabar potez od Forda da svoju ikoničnu pločicu staru 55 godina primeni na crossover na baterije, kao i na postojeće V8 mišiće sa kojima je postao sinonim, kompanija je očigledno osetila takav izbor neophodan za privlačenje pažnje javnosti.

„Mach-E je trenutno prepoznatljiv kao Mustang, zahvaljujući elementima sa potpisom kao što su dugačka, moćna hauba, dizajn stražnjeg nosača, agresivni farovi i zaštićene zaštitne lampe sa tri šipke“, tvrdi Ford.

Mustang Mach-E pogađa američke dilere krajem 2020. Ali možda i predvidljivo, Australija nije u mešavini. „Nemamo konkretnih vesti iz Australije / Novog Zelanda u vezi sa Mach-E. Međutim, radujemo se što ćemo sledeće godine započeti putovanje elektrifikacijom sa Escape PHEV “, rekli su iz kompanije.

Postoje tri načina vožnje zvani Vhisper, Engage i Unbridled, koji menjaju stvari kao što su odziv upravljanja, ambijentalno osvetljenje, indukcija zvuka u unutrašnjosti i digitalne klaster animacije. GT Performance Edition opremljen je poznatim adaptivnim sistemom prigušivanja MagneRide.

Ponuđena zidna kutija za Ford Connected Charging može dodati procenjeni prosečni domet od 50 km po satu punjenja na 240V utičnici. Blue Oval u SAD-u udružuje se sa Amazon Home-om kako bi organizovao instalaciju kuće od strane električara.

Povezani sistem navigacije Sinc će identifikovati najnovije lokacije javnog punjenja tokom putovanja i zatražiće od vlasnika da se pune na najpovoljnijim mestima na svakom pogonu.

Kupci takođe dobijaju pristup zajedničkoj FordPass mreži za punjenje, zasnovanoj na aplikacijama, koja trenutno sadrži više od 12.500 stanica za punjenje, uključujući DC brze punjače u SAD-u.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button