fbpx
Automobili

Očekuje se da će hiper automobil Hongki S9 sa preko 1.400 ks postići 400 km / h

Kineski brend već prima porudžbine
Superautomobil iz Kine? To na prvi pogled zvuči neobično. Dok ne vidite hiper automobil S9 kineske marke Hongki na Auto Šangaju 2021, koji se trenutno održava . Taj Hongki, koji je svojevremeno gradio državne limuzine za vođstvo stranke. Vremena se menjaju, posebno u Kini.

S9 je prvi put prikazan kao prototip na IAA 2019 i vrhunski je sportski automobil marke, koji je dizajnirao bivši šef dizajna u grupi Volksvagen, Valter de Silva. Da, ovo je isti čovek koji je dizajnirao prvi Audi R8 i sada radi za zajedničko preduzeće Silk-FAV koje je pomoglo Hongkiju da razvije S9.

Kao što i sami vidite u donjoj galeriji, hiper automobil ima vrlo elegantnu siluetu i deluje vrlo evropsko, da tako kažem. Postoji niz veoma zanimljivih detalja na spoljašnjosti – na primer, farovi imaju integrisane ulaze za vazduh koji svež vazduh usmeravaju na hibridni pogonski sklop.

Karoserija je obojena upečatljivo crvenom bojom, u kombinaciji sa izloženim ugljenikom za neke vidljive komponente. S9 takođe ima pametne elektrohromne prozore koji se razlikuju u intenzitetu nijansi radi poboljšanja potrošnje energije.

Ispod glatke kože nalazi se priključni hibridni sistem sa V8 motorom sa unutrašnjim sagorevanjem koji razvija 1.420 ks (1.044 kilovata). Informacije su trenutno još uvek oskudne, ali S9 navodno može da postigne brzinu od 100 km / h od mesta za samo 1,9 sekundi. Najveća brzina bi trebala biti 402 km / h, dok je potpuno električni domet 40 km.

„Hongki S9 donosi snove onih koji ga dizajniraju i pokreću“, kaže Valter de Silva. „S obzirom na ljude koji traže ekskluzivnost, moj tim i ja smo dizajnirali ovaj hiper automobil orijentisan na budućnost koji kombinuje funkcionalnost i estetiku i gleda u budućnost.“

Najbolja stvar u vezi s tim? Ovo je zapravo serijsko vozilo i Hongki već prima narudžbine za njega. Planirano je da se proizvede samo 99 primeraka, a proizvodnja bi trebalo da počne sledeće godine. S9 će se navodno montirati u Modeni u Italiji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button