fbpx
Automobili

Novi automobili su i dalje dostupni u Australiji sa ručnim menjačem

Iako proizvođači možda polako ukidaju ručni menjač, još uvek postoji razuman izbor dostupan na tržištu za australijske kupce.

Tokom godina, brendovi kao što su MG i Jeep prestali su da prodaju ručne automobile u Australiji. Isto važi i za luksuzne brendove poput Lamborginija i Ferarija, koji svojim kupcima nude samo brže, lakše i efikasnije automatske menjače.

Naprotiv, BMV, Kia, Mazda i Ford su zadržali opciju sa tri pedale i palicu, dok su brendovi kao što su Mercedes-Benz i Peugeot ograničili svoju ponudu na komercijalna vozila, posebno kombije.

Neki natpisi entuzijasta su otišli ​​u suprotnom smeru – uzmite novu Toiotu GR Supra za koju se priča da će u budućnosti ponovo proizvesti manuelni menjač, ali je još uvek dostupan samo sa automatskim menjačem.

Slično i sa Golf GTI i Polo GTI hot heč hečevima, koji su prestali sa ručnom proizvodnjom 2018. i 2017. godine.

Toiota Corolla, nekada najpopularnije vozilo u Australiji – i još uvek najpopularniji mali automobil u zemlji – takođe je uklonila dostupnost manuelnog menjača 2021.

Tojota je prijavila značajan pad upotrebe ručnog menjača od strane potrošača, sa samo 1,5 odsto kupaca Corolla heč modela koji su birali manuelni menjač u prvoj polovini 2020. godine, što je pad sa 7,4 odsto u 2015 (iako je 2015. ručni menjač mogao da bude dostupan u tri varijante , a ne samo jedan).

Dakle, iako se ne može poreći da priručnici polako postaju ugrožena vrsta – posebno pošto hibridi i plug-in hibridi postaju sve rasprostranjeniji – od danas još uvek postoji više od 200 različitih marki, modela i varijanti koje se danas prodaju u Australiji sa kvačilom pedal.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button