fbpx
Automobili

Naš Kia Carnival 2022. je stavljen u upotrebu

Carnival SKS Prestige je udoban prevoz, ali se ne prodajemo na opcionim VIP sedištima u drugom redu, a ušteda goriva je za sada razočaravajuća.

Nije trebalo dugo da naš dugoročni Kia Carnival 2022. počne da radi stvari za minivan. Imamo ga samo nekoliko meseci, a već smo ga koristili kao porodični prevoz na putovanjima u Južnu Karolinu i Njujork, kao dnevni putnik, a povremeno i kao mobilnu kancelariju. Neki su ga uporedili sa „Tellurid minivanom“, što je velika pohvala s obzirom na to koliko nas je Kijin troredni SUV koji je osvojio 10 najboljih impresionirao tokom svog boravka od 40.000 milja.

Prvobitne pohvale su se vrtele oko uglađene vožnje Carnivala i tihog ponašanja na putu, zajedno sa privlačnom središnjom konzolom, koja sadrži korisna dugmad menija kojima se lako kreće po 12,3-inčnom informativno-zabavnom ekranu. Utvrdili smo da su prednja sedišta udobna, ali još uvek se ne prodajemo na kapitenskim stolicama u stilu VIP naslonjača u drugom redu, koje izgleda da su skrojene za odrasle koji se voze, a ne za decu. Ne samo da smanjuju prostor za noge u trećem redu, već i otežavaju povratak tamo jer moraju biti kliznuti bliže jedno drugom – ostavljajući samo uzak prolaz između njih – kako bi im omogućili puni opseg kretanja unazad i omogućili otomansku da se produži.

Iako obično opremamo sva vozila u našoj dugogodišnjoj floti zimskim gumama, odlučili smo da krenemo malo drugačijim putem sa našim karnevalom za hladne mesece. Testiramo Nokianove nove Outpost APT gume, koje pripadaju kategoriji guma za sve vremenske prilike koje imaju za cilj da obezbede bolje performanse na snegu i ledu od guma za sve sezone bez potrebe da se menjaju i isključuju samo za hladne mesece kao prava zima gume (iako ćemo to i dalje raditi). Gume Nokian Outpost takođe imaju kvrgave gazeće površine koje doprinose imidžu karnevalskog SUV-a.

Do sada smo otkrili da se ove gume ponašaju otprilike onako kako smo očekivali: ne tako kompetentni na snegu kao pravi zimski pneumatici, ali sigurniji u klizavim stvarima od guma za sve sezone. Mogu da budu bučnije od standardne gume Goodiear Assurance pri određenim brzinama u gradu, ali nisu toliko uznemirujuće na autoputu, gde buka vetra prigušuje dodatni šum guma.

Ove nove gume su možda delimično krive za dosadašnju razočaravajuću prosečnu potrošnju goriva našeg Carnevala od 20 milja po galonu. To je 2 milja po galonu ispod kombinovane procene EPA od 22 milja po galonu i ogromnih 10 milja po galonu ispod realnog proseka od 30 mpg našeg dugoročnog hibrida Toiota Sienna. Prečke našeg testnog automobila između krovnih šina, opcija od 360 dolara, svakako ugrožavaju aerodinamiku na putovanjima autoputem, tako da ćemo pokušati da ih uklonimo i ponovo montiramo serijske gume za sva godišnja doba u toplijim mesecima da vidimo da li ta podešavanja čine razliku.

Naš prvi servisni termin za karneval koštao nas je 105 dolara i uključivao je promenu ulja, rotaciju guma i preglede. Zamolili smo zastupstvo da pogleda zvučnik na A-stubu sa suvozačeve strane koji nam je zvučao kao duvan, ali nisu našli nikakve probleme.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button