fbpx
Automobili

2022 SsangIong Musso: Povećanje snage, nova tehnologija aktivne bezbednosti koja nije vezana za Australiju

SsangIong Australia je detaljno opisao ažuriranja vezana za revidirani SsangIong Musso ute iz 2022., koji će se pojaviti u salonima u martu – ali lokalni kupci će propustiti većinu novih funkcija dostupnih u inostranstvu, uključujući povećanje snage/momenta.

Ažurirani SsangIong Musso predstavljen je za Južnu Koreju prošle nedelje – šest do devet meseci nakon debija modifikovanog modela iz 2021. – koji je dodao snažniji (i efikasniji) motor, električni servo upravljač, digitalnu instrument tablu i novi enterijer i aktivni bezbednosne karakteristike, između ostalog.

Međutim, SsangIong Australia je potvrdio da će samo izbor nadogradnji enterijera stići do Australije – sa dizel motorom veće snage od 2,2 litra, sistemom električnog servo upravljača i proširenim paketom pomoći vozaču koji nisu vezani za Dovn Under.

Standardna oprema za Musso asortiman za 2022. u Australiji biće 12,3-inčna digitalna instrument tabla, sa drugim ažuriranjima koja uključuju novu konzolu iznad glave sa LED svetlima za mapu i podsetnicima za pojaseve, LED unutrašnja svetla i spoljne ručke i retrovizore u boji karoserije.

Nova digitalna instrument tabla – koja će zameniti ekran od 7,0 inča trenutnog automobila – verovatno će videti da će cene porasti u odnosu na trenutni raspon, koji počinje od 34.990 dolara vožnje za početni nivo ELKS priručnika, do 42.790 dolara u vožnji za vrhunski rang. Ultimate KSLV auto.

Australiji će, međutim, nedostajati ažurirani motor Južne Koreje, koji povećava snagu i obrtni moment sa 2,2-litarskog turbo-dizel četvorocilindričnog motora na 149 kV i 400-441 Nm – u odnosu na današnjih 133 kV/400-420 Nm (sa nižim obrtnim momentom). nudi se sa ručnim menjačem).

Nadograđeni motor zahteva dizel izduvnu tečnost (ili AdBlue), koja se čuva u posebnom rezervoaru ispod ležišta. Međutim, ovaj rezervoar zauzima prostor potreban za postavljanje rezervnog točka pune veličine – što se smatra ključnim elementom, s obzirom na velike udaljenosti Australije i prostrane seoske puteve.

Zanimljivo je da srodni Rekton SUV nudi slične snage (148kV/441Nm) u Australiji kao Musso u inostranstvu 2022 – od varijacije istog 2,2-litarskog turbo-dizel motora – ali ne zahteva AdBlue (DEF).

Izostavljanje pojačanja snage/okretnog momenta u Koreji ostaviće SsangIong Musso jedno od najnemoćnijih automobila sa duplom kabinom u prodaji u Australiji – u rangu sa Mitsubishi Triton (133kV/430Nm), a ispred GVM Ute (120kV/400Nm). ), ali iza modela Toiota, Ford, Isuzu, Nissan i LDV.

Takođe nije vezan za Australiju je sistem električnog servo upravljača koji je sada dostupan u Južnoj Koreji, koji omogućava uvođenje pomoći pri zadržavanju trake, pomoći pri centriranju trake, unapređenog nadzora mrtvog ugla i sistema upozorenja na poprečni saobraćaj pozadi (sa funkcijom kočenja) i više.

Lokalno isporučeni modeli će umesto toga zadržati hidraulični servo upravljač, sa upozorenjem o napuštanju trake, redovnim nadzorom mrtvih uglova i sistemima upozorenja na poprečni saobraćaj pozadi (koji samo otkrivaju prepreke i ne mogu da ih koče) i autonomnim kočenjem u slučaju nužde.

To znači da Musso nastavlja da se pridružuje Mitsubishi Tritonu, Nissan Navari, Folksvagenu Amaroku, LDV T60 i drugim modelima u tome što ne nudi pomoć pri zadržavanju trake ili prilagodljivi tempomat – u poređenju sa najnovijom generacijom automobila iz Toiote, Forda, Isuzua, Mazde i GVM, koji nude tehnologiju.

„SsangIong Australia kontinuirano preispituje poziciju cena modela u odnosu na konkurente pre nego što izvrši bilo kakve promene. Ovo osigurava da nastavimo da nudimo vrednost za novac na osnovu prilagođenih specifikacijama u odnosu na druge brendove“, rekao je portparol SsangIong Australia u saopštenju.

Za više detalja o ažuriranjima vezanim za SsangIong Musso 2022 u Južnoj Koreji, kliknite ovde da biste pročitali celu priču Drive-a.

Prvi primerci SsangIong Mussoa za 2022. stići će u Australiju u martu, a cene će biti objavljene bliže lansiranju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button