fbpx
Automobili

Mazda MKS-5 bi mogla da usvoji hibridnu tehnologiju i sintetička goriva

Japanska kompanija Mazda kaže da će njen kultni sportski automobil MKS-5 živeti u električnoj eri, sa budućim generacijama koje će prihvatiti nove tehnologije kao što su sintetička goriva i hibridna snaga.

Kako se automobilska industrija ubrzava ka modernoj eri električnih automobila, ostaje znak pitanja oko sportskih vozila na benzinski pogon kao što je Mazda MKS-5.

Međutim, Mazda kaže da planira da zadrži MKS-5 kao deo svoje buduće linije.

Prilikom nedavnog lansiranja ažurirane ponude Mazde BT-50 ute, šef marketinga Mazde Australia Alaster Doak rekao je da će MKS-5 nastaviti iu budućnosti.

„[Bez posebnog govora] na MKS-5 mislim da smo dostigli nivo udobnosti da, ima posla na baterijama, ima posla na drugim stvarima. Možemo da poboljšamo motor sa unutrašnjim sagorevanjem pomoću SkiActiv-Ks [tehnologije benzinskih motora] i šire, a Mazda radi na tome“, rekao je gospodin Doak.

„Ako možete da kombinujete tu vrstu tehnologije i to razmišljanje čak i sa nekim relativno laganim oblikom elektrifikacije, onda to znači da će se automobil i takva vrsta etosa nastaviti još dugo.

„Postoji mnogo primera hibrida koji su neverovatno sportski i očigledno, [čak] kompanija kao što je Lotus koja [ima] tu laganu mantru [ide] čistom rutom EV [električnih vozila].“

Mazda je nedavno predstavila svoje prvo električno vozilo na baterije, MKS-30 Electric – i lansiraće svoj prvi plug-in hibrid u inostranstvu kasnije ove godine.

Kompanija takođe istražuje napredne tehnologije kao što su sintetička goriva koja će delovati kao most između automobila na benzin i isključivo električnih modela.

„Mazda je deo konzorcijuma koji se bavi [sintetičkim gorivima] i pokušava da unapredi tu tehnologiju u nastavku. Tako da ćemo to nastaviti da radimo“, rekao je gospodin Doak.

„Formula jedan i drugi govore o uvođenju sintetičkog goriva [u svoje sportove]. Dakle, očigledno ima mnogo posla širom sveta da se pokuša poboljšati tehnologija i učiniti je komercijalno održivom. To je sve dobrodošlo, očigledno.

„Dešava se mnogo razvoja. Mislim da nam svima može biti prilično udobno da će zabavni sportski automobili – poput MKS-5 i drugih – imati čistu budućnost. Mislim da je to samo slučaj posmatranja ovog prostora.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button