fbpx
Automobili

FreZe Nikrob EV (2021): Zvanične informacije o pogođenom ceni električne energije

Da li uskoro iz Letonije dolazi najjeftiniji električni automobil u Evropi?
Ne sasvim neutemeljena predrasuda prema električnim automobilima je da su oni jednostavno preskupi. Napokon, Dacia sada na tržište donosi Spring , mali gradski terenac po cenama od 20.490 evra ili 10.920 evra nakon odbitka svih premija. Ali mnogo manji električni automobil koji, poput Proleća , zapravo dolazi iz Kine, mogao bi ga ponovo jasno podrivati : FreZe Nikrob EV .

Frez … šta? FreZe je novi brend u okviru Dartz Grupe, kako je šef Leonard Iankelovich objasnio našoj partnerskoj stranici InsideEVs . Njegov automobil je sada najpristupačniji električni automobil u Evropi, počev od 9.999 evra u Letoniji. Imajući na umu nemačku premiju za e-automobile, takva cena bi naravno bila senzacionalna.

Osnova Nikrob EV je jedino 2,92 metara dužine Vuling Hongguang mini E., koja prodaje kao alva u svojoj domovini Kini, pa čak i nadmašuje Tesle model 3 tamo . Nije ni čudo, jer sa vrhunskom opremom košta samo oko 5.000 evra. Proizvodi ga SAIC-GM-Vuling, zajedničko ulaganje u koje je uključen General Motors.

Reklama o kaputima
Nova hibridna Toiota Iaris – savršena za grad.

Više o novoj Toioti Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Dartz iz Letonije, ranije zloglasan po izuzetno podešenim oklopnim terencima, sada želi da izgradi sićušnu kinesku kocku u baltičkim državama i time obraduje druge evropske zemlje, uostalom, Letonija je u EU.

Pored toga, Vuling je promenjen u nekim tačkama: Prema Iankelovich-u, evro verzija ima ESP, vazdušne jastuke, nove točkove i LED osvetljenje. Zbog tehničkih promena domet je povećan za dobrih 30 kilometara. Za razliku od brata iz Kine, FreZe Nikrob EV će se prodavati i deliti automobile samo sa baterijom od 13,8 kVh. To bi prema NEDC ciklusu trebalo da bude dovoljno za oko 200 kilometara, realno više u smeru od 150 kilometara.

Klima uređaj je standardan, ako se sklope zadnja sedišta, u baltički Kina-Smart stane do 741 litra prtljaga. U Letoniji Autochen počinje sa 9.999 evra, a u planu je i luksuzna verzija FreZe-a.

Sadržaće veganski materijal nalik na kožu napravljen od lišća, vrhunski zvučni sistem i mogućnost odabira bilo koje boje. Za ovu verziju se kaže da se zove Dartz i u Letoniji košta 14.999 evra.

Čini se da je čak i ova cena izuzetno atraktivna u pogledu nemačkog finansiranja e-automobila. Kada možemo kupiti FreZe Nikrob u ovoj zemlji, još uvek je potpuno otvoren. Za više detalja o automobilu i planovima g. Iankelovich-a, pogledajte naš detaljni članak o InsideEVs .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button