fbpx
Uncategorized

Električni automobil Cupra Born počinje testove u Australiji uoči dolaska u izložbene salone ove godine

Električni automobil Cupra Born počeo je sa testiranjem na australijskim putevima uoči očekivanog dolaska u lokalne salone do kraja ove godine – po ceni bliskoj Folksvagen Golfu za hot heč.

Rečeno je da je to prvi test platforme za električni automobil baziran na Folksvagenu van Evrope i SAD.

Tri primerka Cupra Borna su pre Božića otpremljena u Australiju i započeli su validaciona testiranja u regionalnom NSV-u i šire.

Cupra – deo grupe Volksvagen-Audi-Škoda – takođe će postati najnoviji brend automobila koji će usvojiti fiksne cene za nova motorna vozila u Australiji.

Honda Australija je prešla na fiksne cene od jula prošle godine, a Mercedes-Benz je učinio isto od ovog meseca.

Direktor Cupra u Australiji, Ben Vilks, rekao je za Drive da se električni automobil Cupra Born testira lokalno iz obilja opreza i da je bio normalan deo kontrolne liste pre lansiranja.

„Ovde imamo tri Cupra Borna… da bismo bili sigurni da je sve sveobuhvatno shvaćeno i poznato o automobilu“, rekao je gospodin Vilks. „Testiranje u Evropi je već obavljeno, ali ovde je važno testirati na tržištu.

„Testiramo sve operativne aspekte automobila: sve sisteme za pomoć vozaču, informacione sisteme, kako bismo bili sigurni da imamo sveobuhvatan pregled kako taj automobil ovde funkcioniše.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button