fbpx
Uncategorized

Domet vožnje Tesla Model 3 smanjen za Australiju

Domet vožnje Tesla Model 3 Performance’ i Long Range limuzina smanjen je za između 2,0 i 3,5 odsto u Australiji – međutim, nije jasno zašto.

Tesla Model 3 sedan – trenutno jedina ponuda stručnjaka za električna vozila u Australiji – smanjen je domet vožnje za dve od tri lokalno dostupne varijante.

Dok je početni model sa jednim motorom 3 zadržao svoju tvrdnju od 491 km VLTP, srednji modeli Long Range i vodeći modeli Performance smanjeni su sa 614 km na 602 km, odnosno 567 km na 547 km.

Ovo je jednako smanjenju od približno 2,0 posto u prvom i 3,5 posto u drugom. Nisu napravljene nikakve promene u cenama.

Nije jasno da li su promene posledica promene hardvera, ažuriranja softvera ili revizija ciklusa testiranja.

Međutim – s obzirom na to da dve pogođene varijante dele bateriju od oko 80 kVh – neki su spekulisali da je ukupni kapacitet smanjen, što ukazuje da će to uticati na domet vožnje u stvarnom svetu.

Portparol Tesle u Australiji nije komentarisao kada mu se Drive obratio za dodatne informacije.

Dok su rokovi isporuke pali na samo „jednu do tri nedelje“ u oktobru prošle godine, nova odlaganja u 2022. povećala su vreme čekanja na „pet i sedam meseci“.

To znači da će Tesla Model 3 naručen danas verovatno stići između jula i septembra 2022. godine, pod pretpostavkom da nema daljih zastoja.

Iako se sve može unapred naručiti onlajn, trenutno ne postoji vremenska linija za lokalne isporuke modela S limuzina, Model Ks SUV, Model I SUV, Cibertruck pick-up ili Roadster sportskih automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button