Automobili

Devel Sikteen – Hiperautomobil od 5000 KS u potpunom testu!

Prilika da vidite šesnaest cilindara od 12,3 litara u akciji!
Prošlo je dosta vremena od kada smo poslednji put čuli za to. Ali sada se Devel Sikteen ponovo pojavljuje. Ali ako znate, taj hiper -automobil od 5.000 konjskih snaga koji bi trebao biti moćniji i brži od svih ostalih hiper automobila. I da smo retko videli valjanje.

Evo video zapisa (?) Prototipa Devel Sikteen -a , koji se upravo pojavio na Instagramu. Video zapis otkriva da kompanija i dalje prima narudžbe, iako smo prvi put čuli za projekat 2008. godine.

Iako je Sikteen već neko vreme u prodaji, isporuke su još daleko jer se testira sa motorom bez turbopunjača koji bi trebalo da obezbedi dosta obrtnog momenta. Naziv hiperautomobila odnosi se na motor koji ga pokreće: „šesnaest“, šesnaest na engleskom, za broj cilindara njegovog motora, zapremine 12,3 litara.

Devel procenjuje da bi snaga trebalo da dostigne 5.000 konjskih snaga. Ako ne i više. Model će imati pogon na zadnje točkove i biće mu potrebno manje od dve sekunde da dostigne 100 km / h. Maksimalna brzina biće 560 km / h. Mnogo brže od 490 km / h Bugatti Chiron Super SPort 300+! Sve to ostaje da se dokaže …

  1. kompanija je otvorila primanje narudžbina, koje je i danas u toku. Međutim, inženjeri su se suočili s brojnim problemima dok su radili na automobilu, a mnogo je vremena potrošeno na izmjenu i fino podešavanje aerodinamike kupea.

Međutim, ovo nije jedini projekat za graditelja Devela. Možda se sećate i Devel Sikti , terenskog vozila sa šest točkova, koje takođe nije u velikoj meri. Ispod haube ovog giganta, spremnog da slomi sve što mu se nađe na putu, nalazi se 6,7-litarski osmocilindrični dizel motor koji razvija ne manje od 700 KS. Što verovatno nije previše za pomeranje ovog mastodonta!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close