fbpx
Automobili

Cupra će predstaviti dva nova elektrificirana modela do 2024

Španski brend Cupra, vezan za Australiju, – podružnica Folksvagen grupe – lansiraće najmanje četiri nova modela do kraja 2025. godine, od kojih će dva biti „najavljena” u naredne dve godine sa hibridnom ili električnom energijom.

Ova dva nova elektrificirana modela 2022. ili 2023. pridružiće se proizvodnim verzijama električnih SUV-ova srednje veličine Tavascan i koncepta električnih gradskih automobila UrbanRebel 2024. i 2025. godine kako bi udvostručili Cuprinu liniju, od malih automobila Leon, Ateca i Formentor SUV-ova, i Born električni automobil u ponudi danas.

Iako tek treba da se iznesu detalji, siluete dva nova Cupra prikazana tokom događaja tokom noći sugerišu da je jedan srednji ili veliki karavan sličan Škodi Octavii ili Folksvagen Arteonu, dok je drugi viši SUV sa kupeom. krovna linija.

Izvršni direktor Cupre, Vaine Griffiths, obećava da će dva nova vozila biti modeli koji „niko još nije video“ – izjava je potvrđena i zvanično i nezvanično, pošto špijunski fotografi u Evropi tek treba da primete bilo kakvo testiranje novih modela Cupra otkako je testiranje Born EV završeno. godine.

Obraćajući se evropskim medijima nakon događaja, Griffiths je nagovestio da jedan od modela možda nije potpuno električni, već samo hibrid.

„Mogu vam reći da će oni [novi automobili] biti u segmentima koji rastu. Biće, mislim u mnogim slučajevima, krosovera [između segmenata]. Ne u klasičnom segmentu“, rekao je Grifits za Auto Ekpress.

“Uvek će postojati nešto što je mešavina, nešto jedinstveno. Umesto samo klasičnog SUV-a, ili klasičnog kupea, ili klasične limuzine [limuzina].”

U razgovoru za Autocar, Griffiths je dodao: „Ta dva automobila, iz perspektive Cupre, moraju da se dodaju, a ne da zamene, tako da moramo da se držimo dalje od drugih automobila.

„Do tada imamo dosta toga ako se sabere: imamo Formentor, Ateca će verovatno i dalje biti tu, imamo Tavascan, Born i imamo mali BEV, tako da još uvek ima mesta za više automobile, a mi gledamo modele za budućnost.”

Ostaje da se vidi koliki su novi karavan i SUV modeli, pošto Cupra već nudi mali karavan Leon Sportstourer u Evropi, plus uglađeni, skoro pa kupe stilski Formentor SUV.

Takođe je nejasno da li će ova vozila proizvesti ekvivalente iz druge podružnice VV grupe Seat – od koje je Cupra nastala 2018. – iako izveštaji iz inostranstva sugerišu da će to biti samostalni modeli, kao što su aktuelni Born, Formentor i nadolazeći Tavascan.

Iako bi automobili mogli biti samostalna Cupra vozila, Griffths je za Auto Ekpress rekao da svi novi modeli „moraju imati smisla za [Cupre] kao i za Folksvagen Grupu“, ako treba da budu odobreni za proizvodnju. Izvršni direktor je rekao da ni oni neće biti rebedž postojećih modela VV grupe.

Modeli su najavljeni kao deo onlajn događaja ‘Cupra 2 Ks’ tokom noći, proslavljajući četvorogodišnjicu Cupre kao samostalnog brenda – i njene planove za 2022. godinu, u kojima je cilj da udvostruči svoju globalnu prodaju na skoro 160.000, sa 79.300 2021. (od čega je 70 odsto otpadalo na Formentor SUV).

Sa osam modela u salonima krajem 2025. – sa najstarijim u asortimanu, SUV-om Ateca, koji će „verovatno još uvek postojati“, prema rečima generalnog direktora Grifitsa – Cuprina „ambicija“ je da na kraju godine postane potpuno električna. dekada.

Brend će biti lansiran u Australiji ovog jula, sa modelom Leon, SUV-om srednje veličine Ateca i namenskim SUV-om Formentor. Očekuje se da će električni automobil Born uslediti u poslednjim mesecima 2022.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button