Automobili

BMV Serija 5, iznenađenje sledeće generacije u PHEV-u i električnoj opremi

Čini se da ne preuzima rešetku svoje sestrice Series 4.
Poslednjih meseci to su posebno budući BMV serije 3 i serije 7 , ali i serije 2 , koja su i dalje skrivena iznenađenja. Ali došlo je vreme da otkrijemo još jednu limuzinu koja će uskoro biti obnovljena: seriju 5.

Špijunirana prvi put, G60 generacije serije 5 bila je iznenađena onim što liči na njenu serijsku karoseriju, ali jako kamuflirana i bez završnih farova i zadnjih svetla.

Kao i strategija koju je BMV usvojio za seriju 7, nova serija 5 biće ponuđena u priključnim hibridnim i električnim verzijama, zadržavajući telo gotovo slično onom kod modela sa unutrašnjim sagorevanjem. Za električnu verziju, moraćemo da sačekamo do 2025. godine, kada se Neue Klasse vraća kao platforma za električne automobile po meri. Do tada će BMV lansirati električne automobile izgrađene na platformama prvenstveno namenjenim automobilima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Galerija: Prve fotografije budućeg BMV-a serije 5
Sledeće: Špijunska fotografija BMV-a serije 5
31 Slike
Naši špijuni su naišli na PHEV i 100% električne verzije predstojeće serije 5, kao što pokazuju nalepnice na prednjim vratima i zadnjem braniku. Prototip termičkog motora imao je haubu na prednjem blatobrani vozačeve strane kako bi sakrio priključak za punjenje, dok se ispod zadnjeg odbojnika vidi dvostruki izduv.

Oba prototipa karakterišu novi dizajn kvake na vratima, sličan onome kod i4, radi bolje aerodinamike, pri čemu ručke ostaju u ravni, a ne vire iz tela. Zanimljivo je da prototipi nose dodatne slojeve kamuflaže u nekim oblastima, ali prema onome što vidimo, nova serija 5 neće imati dizajn rešetke M3, serije 4, M4 i i4. Oba pasulja izgledaju prilično široko, ali se ne protežu sve do dna.

Izgleda da je „nos“ niži od trenutnog modela kako bi seriji 5 pružio ugaoniji izgled bez čudnih podeljenih farova u predstojećim serijama 7, Ks7 liftingu lica i Ks8 / KSM. Takođe možemo videti suptilni spojler integrisan u poklopac prtljažnika, dok se čini da je kontrolna tabla potpuno kamuflirana.

Ovo je nesumnjivo znak da će kabina biti potpuno prepravljena, možda usvajajući konfiguraciju dvostrukog ekrana sa 12,3-inčnim ekranom za vozača i 14,9-inčnim ekranom za info-zabavu, kako se vidi na iKs i i4 električnim modelima koji rade iDrive 8.

Pošto je ovo naš prvi pogled na novu seriju 5, zvanično otkrivanje se neće održati u bliskoj budućnosti. Mogao bi se dogoditi u drugoj polovini 2022. godine u obliku limuzine, dok bi praktičniji karavan stigao ubrzo nakon toga. Bizarni Gran Turismo serije 6 (da, još uvek postoji) se verovatno neće vratiti za novu generaciju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close