Automobili

BMV kaže da će popraviti sporiji M550i kDrive od očekivanog

Na našem testiranju BMV-a M550i kDrive 2021. godine, izrazili smo iznenađenje sporije od 4,1 sekunde od 60 mph. Ponovni test je to vreme pao na 3,9 sekundi, i dalje nedostajući BMV-ov zahtev od 3,6 sekundi.
Problem koji otežava ubrzavanje pri stajanju leži u pogrešnoj komunikaciji između računara motora i modula za kontrolu stabilnosti automobila, što rezultira padom pritiska prednabijanja turbopunjača.


Vlasnici i dileri su obavešteni o problemu i da će popravak stići ovog leta.


BMV je u izdanju rekao da problem objašnjen u ovom članku utiče i na sve modele 2021 540i kDrive, koji će takođe dobiti softversku ispravku.

BMV će ove sedmice obavestiti kupce i dilere 2021 M550i kDrive da sportska limuzina sa 523 KS nije brza kao što je obećano. U ubrzavanju uspravnog stajanja, ’21 M550i ne može baš da postigne predviđeno vreme od 0,6 do 60 mph. Ranije na M550is to očigledno nije uticalo. Problem leži u komunikacionoj grešci između modula za kontrolu stabilnosti i računara motora koja rezultira padom pritiska prednabijanja turbopunjača. BMV obećava da će ovog leta doći bežična softverska zakrpa koja će omogućiti da dva modula bolje rade zajedno i omogućiti automobilu da ispuni BMV-ovu tvrdnju od nula do 60 sekundi od 3,6 sekundi.

Ova vest dolazi nakon što nas je nedavni test BMV-a M550i kDrive 2021 zbunio sporijim ubrzanjem od očekivanog. Dok skok od 4,1 sekunde na 60 zvuči prilično flotno za četvoro vrata od 4480 kilograma, Ks5 M50i od 5336 kilograma sa identičnim tvin-turbo V-8 i automatskim osmobrzinskim automatom pogodio je 60 za 3,9 sekundi. I, naravno, tu je stvar oko BMV-ovog 3,6-puta puta. Redovno pobedimo, ili se bar poklapamo, BMV-ove kotacije od nule do 60 puta. Takođe, automatik i sistem pogona na sva četiri točka M550i čine dobro lansiranje gotovo idiotiziranim. Misleći da je možda oktan niži od preporučenog ušao u rezervoar testnog automobila, utičući na dvostruki turbo V-8 sa 556 KS ili da je neki drugi problem ometao automobil, pozvali smo M550i nazad na ponovno testiranje.

U drugom krugu, ubrzanje do 60 mph je palo sa 4,1 sekunde na 3,9, ali jasno je da nešto nije bilo u redu. Misleći da bi M550i koji smo imali u Mičigenu mogao biti neobičan, tražili smo ga iz flote štampe u Los Angelesu. U tom trenutku BMV nas je obavestio da istražuje stvar. Nekoliko dana kasnije saznali smo da nećemo dobiti M550i u Kaliforniji, jer problem nije bio ograničen na testni automobil u Mičigenu. Nadamo se da ćemo isprobati fiksni M550i čim softverska zakrpa sleti.

Ovo nije prvi put da su naša testiranja izložila automobile koji nisu ispunili svoja obećanja. Kada se Ford Mustang Cobra 1999. godine pojavio u prodaji, njegov revidirani 4,6-litarski V-8 obećavao je 320 konjskih snaga, ali je ubrzavao 60 mph za 5,5 sekundi, desetinu sporije od svog prethodnika od 305 KS. Dodatna snaga nas je očekivala da ćemo trčati bliže 5,0 sekundi i o tome smo pisali. Ford je za to okrivio pogrešan i restriktivniji unos. Da bi se popravili automobili, zamenjeni su razvodnici koji nisu specijalizovani, a manje restriktivni izduvni gas ušao je da bi isporučio obećane ponije.

Dve godine kasnije, snaga Mazde Miata iz 2001. godine povećala se sa 140 na 155, ali C / D testiranje pokazalo je da je novi automobil sporiji od starog. Razočaravajuće ubrzanje navelo je Mazdu da prizna da je broj od 155 KS došao iz verzije na japanskom tržištu koja nije zadovoljavala američke propise. Kupcima Miata s početka 2001. godine ponuđen je otkup njihovih automobila, ali ako odluče da zadrže svoje automobile, dobiće besplatnu uslugu do kraja garancije od tri godine / 36.000 milja. Mazda je takođe dodala poklon karticu od 500 dolara kao dodatnu krivicu za zločin.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close