fbpx
Automobili

BID Atto 3: Kineski električni SUV dobija novo ime za Australiju

Električni SUV BID Iuan Plus, proizveden u Kini, trebalo bi da bude u prodaji u Australiji kasnije ovog meseca pod oznakom BID Atto 3 2022, prema lokalnom distributeru Nekport-a.

Objavljena na Nekportovoj veb stranici EVDirect, nova pločica s imenom je izvedena iz nauke i matematike – i, prema brendu, predstavlja „nemoguću preciznost kojoj težimo“.

Knjige porudžbina treba da budu otvorene u 19:00 po AEDT 19. februara 2022 – kada bi vozilo trebalo da bude otkriveno u formi australijskog tržišta. Cene tek treba da budu objavljene.

BID SUV će verovatno biti predstavljen kao direktan konkurent MG ZS EV – koji je bio drugo najprodavanije električno vozilo u Australiji u 2021. i jedan od najpristupačnijih električnih automobila u zemlji, sa cenom od 44.990 dolara.

Lokalne specifikacije za BID SUV takođe tek treba da budu zaključane za Atto 3, međutim u Kini – gde se prodaje kao Iuan Plus – jedan motor šalje 150 kV/310 Nm na prednje točkove.

Ovo omogućava da se sprint od 0-100 km/h završi za traženih 7,2 sekunde, na putu do najveće brzine od 160 km/h.

Dve ‘Blade’ baterije – 50,1kVh i 60,5kVh – su u ponudi u inostranstvu, dozvoljavajući domete od 430km odnosno 510km u blažem ciklusu CLTC testiranja.

Drive je kontaktirao lokalnog distributera Nekport za više detalja o predstojećem modelu, a ova priča će biti ažurirana kada više informacija bude dostupno.

Otkako je u aprilu prošle godine najavio ambiciozne planove za uvođenje flote novih električnih automobila u Australiju, Nekport se suočio sa nekoliko prepreka i kašnjenja u izvođenju BID automobila na tržište.

Izgleda da je prvobitno obećani EA1 hečbek EA1 hečbek za sada stavljen na čekanje i biće zamenjen Atto 3 kao debitantskim vozilom brenda na lokalnom nivou.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button