fbpx
Automobili

2023 Volvo KSC40 Recharge Pure Electric: Set varijanti sa jednim motorom za Australiju

Volvo Australia je spreman da predstavi pristupačniju verziju sa jednim motorom svog malog SUV-a Volvo KSC40 Recharge Pure Electric iz 2023. godine, kao deo ažuriranog asortimana koji treba da bude u trećem kvartalu 2022. (od jula do septembra).

Dok lokalno lansiranje tek treba da bude zvanično finalizovano, lokalni portparol Volva potvrdio je da je Drive švedski proizvođač automobila „brzo tražio poslovni slučaj kako bi uključio varijantu“, koja će stići kao deo obnovljenog modela KSC40 za 2023. nakon jula 2022, kao što je otkriveno prošle nedelje.

Uvođenje modela sa jednim motorom prati ogromnu potražnju za modelom sa dva motora i pogonom na sve točkove koji je predstavljen u Australiji u avgustu 2021. godine; cela alokacija na australijskom tržištu za modelsku godinu 2022. koja je sada rasprodata.

„Sada se govori o našoj celokupnoj [MI22] proizvodnji KSC40 Recharge Pure Electric. Tako da očajnički radimo sa našim [evropskim] kolegama na proizvodnji sledeće modelne godine… tj. povećavamo čak i više od naše prvobitne alokacije.. . takva je bila potražnja, i u tom cilju ćemo uključiti drugu varijantu [u rasponu MI23]“, rekao je portparol Volva Australia.

U razgovoru za Drive u julu, portparol je rekao da “nije doneta odluka” o jednomotornom KSC40 za Australiju, rekavši da će Volvo “za sada ostati sa tom ponudom [samo sa dvostrukim motorom]” – ukazujući na jedno- Povratak varijante motora na radar Volvo Australije desio se nedavno, verovatno kao rezultat potražnje za dvostrukim motorima.

Napajanje KSC40 Recharge Pure Electric Single Motor je jedan električni motor od 170kV/330Nm na prednjoj osovini – koji se deli sa povezanim Polestar 2 Long Range Single Motor – uparen sa 69kVh (neto) litijum-jonskom baterijom koja isporučuje 0-100km od 7,4 sekunde /h vreme.

Volvo-ove evropske veb stranice tvrde da je domet vožnje do 421 km u formi pre-facelifta, a ažurirani model dobija novi dizajn točkova od lake legure od 19 inča koji povećava domet do 424 km.

Ove brojke predstavljaju korake unazad u odnosu na model vrhunskog opsega, koji ima dva elektromotora i bateriju od 78 kVh za proizvodnju 300 kV i 660 Nm, napajajući sva četiri točka za vreme sprinta od 0-100 km/h od 4,9 sekundi i domet od 418 km. Oba električna modela KSC40 nude brzo punjenje od 150 kV DC.

Cene i specifikacije za jeftiniju varijantu tek treba da budu potvrđene, ali očekujte nižu ulaznu cenu od 76.990 dolara pre nego što će se varijanta sa dva motora naći u prodaji danas na putu – što će verovatno umanjiti svog ključnog rivala električnog SUV-a sa prednjim pogonom , novi Lekus UKS300e Lukuri od 74.000 dolara.

Alokacija pomenutog modela sa dva motora je iscrpljena za ostatak 2022. godine modela, samo nekoliko meseci nakon njegovog lokalnog lansiranja u avgustu 2021. KSC40 Recharge Pure Electric činio je 21 odsto sve Volvo prodaje u septembru – što je jednako oko 129 automobila – potvrdio je Volvo ranije ovog meseca.

Iako glasnogovornik Volvoa u Australiji nije mogao da potvrdi koliko je tačno električnih KSC40 dodeljeno Australiji za MI22, oni su za Drive naveli da je to u regionu „više stotina“.

Pratite Drive za sva najnovija ažuriranja o Volvo KSC40 Recharge Pure Electric Single Motor 2023, kako se približava njegovo lokalno lansiranje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button