fbpx
Automobili

2023 Mercedes-Benz EKE350 je manji, lepši EKS

Otkriven na sajmu automobila IAA u Minhenu, Mercedes-Benz EKE 2023. je električna alternativa E-klasi i deo poplave nadolazećih EK modela proizvođača automobila.
Prvi će izaći EKE350 od 288 KS, koji ima električni motor na zadnjoj osovini. Dolaze verzije sa pogonom na sva četiri točka, sa 400 i više konjskih snaga sa dodatnim motorom na prednjoj osovini.
Zvanično objavljivanje datuma prodaje EKE-a u prodaji doći će tek sredinom 2022. godine.


Daimler lansira alternativu klasičnoj E klasi u obliku ovog EKE-a. Fastback sa četvoro vrata je za E-klasu ono što je EKS za S-klasu. U stvari, njegov izgled je još dramatičniji: ramena su jača, rep nije visok kao na EKS -u, a prednji deo izgleda jedinstveno. Ipak, zasnovan je na istoj EVA2 platformi, a to znači da nudi mnoge funkcije koje izdvajaju EK od električnih i neelektričnih konkurenata.

Za razliku od EKS -a, manji EKE nema zadnji otvor, već pravilan otvor prtljažnika. Videli smo to na putu i ​​proporcije su zanimljivije od BMV -a i4 ili najnovijih Tesla modela. Unutrašnjost je podjednako futuristička, sa svetlim bojama i opcionim, ultraširokim “Hiperscreen -om” koji se proteže čitavom širinom kokpita.

Ali „Hiperscreen“ takođe nagoveštava distopijsku budućnost: u Evropi putnici mogu da gledaju filmove, ali je vozač pod nadzorom kamere. Ako se vozač usudi da pogleda ekran suvozača, sadržaj je blokiran. Ovo uprkos mnoštvu sistema pomoći koji se ne pretvaraju da su „autopiloti“, na neki način, sumnjamo, premašuju mogućnosti Teslinih funkcija.

Iako će EKE biti dostupan sa pomoćnicima za parkiranje, on i dalje ima na umu vozača: Ako više volite da sami upravljate automobilom na uskim mestima, cenićete opcionalne sisteme upravljanja zadnjim točkovima koji će-na najvišem nivou- nude do 10 stepeni ugla upravljanja.

Visokotehnološka šasija ima prednje i četverokanalno zadnje vešanje i opciono vazdušno vešanje. Proizvedena u Nemačkoj i Kini, linija EKE počinje sa EKE350, snage 288 konjskih snaga iz elektromotora na zadnjoj osovini. Uslediće verzije sa pogonom na sve točkove sa dodatnim elektromotorom na prednjoj osovini, a njihova snaga će premašiti 400 konjskih snaga. Potražite i AMG verziju.

Baterija EKE-a ima korisni kapacitet od 90,8 kVh, manji od paketa EKS-a od 107,8 kVh. Mercedes tvrdi da ima doseg od 410 milja po optimističnom evropskom ciklusu testiranja VLTP -a, pa možemo očekivati da će njegova procena EPA dometa biti nešto niža od toga.

U svom takmičarskom setu, koji uključuje Tesla Model 3, BMV i4 i Polestar 2, EKE ima za cilj viši nivo sofisticiranosti. Ipak, ne možemo a da se ne zapitamo da li je njegova snaga sasvim dovoljna da zadivi nove kupce. I zaista, ako to može zadovoljiti potrebe mnogih sadašnjih kupaca Mercedes-Benza koji su savršeno zadovoljni svojim automobilima na benzinski pogon.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button