fbpx
Uncategorized

2023 Genesis GV60 Reviev performance

Genesis je primenio stil, luksuz i brzinu na sveprisutnu Hiundai E-GMP električnu platformu sa GENISS-om GV60 2023. godine. Tom Fraser procenjuje da li to donosi na tim atributima.

2023 Genesis GV60
Hiundai i Srodni podružnici – naime Genesis i Kia – pogodili su zemlju trčanjem sa razmeštanjem svoje najsavremenije električne platforme, E-GMP. Prvo uvedeno krajem 2021. godine sa Hiundai Ionikom 5, sada je vreme za Ponedensko preuzimanje platforme sa luksuznim i moćnim predstavom Genesis GV60.

Genesis je Hiundai’s High-End ofhot pod-brend namenjen na isti način kao što je Lekus Toioti ili Infiniti je Nissan. Genesis Markue nudi izbor luksuznih limuzina i SUV-a koji imaju prioritet premium iskustvu u odnosu na pristupačnu cenu.

Genesis GV60 je najmanji brend tri SUV-a i dizajniran je kao prizemni električni vozilo. Dizajn je uzeo u obzir nedostatak mehaničkih komponenti za maksimiziranje unutrašnjih prostora, tako da nećete pronaći veliki prenosni grb koji jede u suvozače.

Dizajn takođe uključuje futurističku spuštanje utakmice dizajna dizajna i čudne karakteristike – ali više o tome u reviziju.

Koliko košta Genesis GV60 u Australiji?
Postavi GENISE GV60 sadrži dvosnatnost. Cene počinju na 103.700 dolara za samo-podlogu GV60 AVD i završava se na 110.700 USD za GV60 performanse AVD. Obe ove brojke isključuju sve važeće troškove na putevima i troškove isporuke, pa očekujte da će platiti više nakon što je na putu i ​​registrovan.

Ove dve specifikacije se malo razlikuju u svojim izlazima i nivoima opreme. Budući da ulazne GV60 donosi 234kV / 605nm na sva četiri točka, performanse GV60 ima 360kV / 700nm u pojačanom režimu i dolazi sa većim od 21-inčnih točkova, kao i adaptivne suspenzije i elektronskim ograničenim zadnjim diferencijalom.

To je poslednja varijanta da ovaj pregled brojeva – GV60 performanse AVD-a-topper. Jednom kada kupujete Flagship GV60 varijanta, ne postoje bez dodatnih kutija za označavanje opcija, samo dodatno troškove boje boje poput ovog automobila 2000. matterhorn beli mat.

Takođe dobijate petogodišnji besplatni pretplatu na punjenje ili punjač sa kućnim sandučićem instaliran na vašem domu – Genesis omogućava vam da odaberete. Ovo je cenjeno gest i da obezbedi besplatnu instalaciju velikodušan je iz korejske marke.

Posetak GV60 Performance 110.700 Cena u iznosu od $ 110.700 postavlja svoje pravo u raspon premium električnih vozila, kao što su performanse i performanse u iznosu od 100,235 USD i 104.900 BMV IKS3.

Genesis citira asortiman krstarenja 466km (VLTP) sa 77.4KVh litijum-jonskog baterije. Dopunjava se na jednoj od najbržih stopa dostupnih u Australiji, do 350kV DC-a brzo punjenje koje vodi automobil od 10 do 80 procenata u samo 18 minuta.

Koliko prostora ima Genesis GV60 unutra?
Na prvi pogled unutar GV60-ove kabine, probudili ste kolekciju zanimljivih dizajna dodira kao što je selektor prenosa kristalnog kuglica i naklonjeni nosač na krilo.

To je odlučno modernog i futurističkog izgleda u unutrašnjosti, dok je pločica koja je postavljena plava kože predstavlja upečatljiv utisak uparen sa onim hrvatskim žutim kontrastom šivanja. Na vratima se srebrna plastična obloga na vratima i oko središnje konzole, ali za moje, to nisu do zadatka premium ponude. Plastika se oseća šupljim i lepšim, što je iznenađujuće s obzirom na otuđenu vizuelnu žalbu (i cenu). Koža ne oseća se ni posebno premium.

Uz nedostatak prenosa tunela, postoji opterećenje prostora da se noge prebacite po potrebi, a položaj sedenja omogućava dobar pogled iz kabine – ako je možda malo visoko. Viši vozači možda neće moći da dobiju volan dovoljno nizak da bi se videli digitalni instrument klastera.

Sedišta su dovoljno plišana za posao i da li se lako pristupa funkcionalnosti grejanja / hlađenja na dugme na središnjoj konzoli.

Kabina neće biti svima ukusima – to nije bilo moje – ali nema sumnje da postoji određena tema u svemiru u unutrašnjosti koja će naći žalbu pravom kupcu.

Storage-mudri, dobro vas je prekriveno velikim dvostrukim držačem u konzoli za plutajuću sredinu kantu za ugradnju, skladištenje ispod crtice, globaljkom u stilu fioke i širokim kartama za velike pitke.

Postoje ekrani za ogledalo stražnji pogled nespretno postavljeni na vrhu kartica vrata za zauzimanje tradicionalnih bočnih ogledala. To su neverovatno teško koristiti u praksi, posebno prilikom unatrag parkiranja. Malo je dostupno malo prostora sa ekranom, za razliku od ogledala, što ga čini sve uopšte neparnije da postoje velike bočne kamere sa pričvršćenim bočnim stranama automobila poput normalnih bočnih ogledala. Ne razumem poentu, ali ja se dignem …

Putnici na zadnjem sedištu dobro su prekriveni dovoljno grubom nogeroom i dobrim prostorom za glavu. Pogodnosti u leđima uključuju sunčeve roletne, grijane sedenje, USB-C portove, centralno nasloni za ruke sa držačem za kolica, a otvori za vazduh postavljene na B-stubove.

Postoji sjajni 250-voltni otvor za napajanje ispod prelaze i ispod klupa zadnjeg sedišta.

Pokretanje sadrži 432l prostora i može se proširiti na 1460l ako su zadnja sedišta presavijena na modu od 60/40. Tu je i mali 20l prostor ispod prednje poklopce.

Pod kadom za čizme postoji pregradni prostor za čuvanje stvari poput napunjenih kablova i mreža za skladištenje, dok predmeti iznad mogu biti skriveni teretom slepim.

Da li Genesis GV60 ima Apple Carplai?
Genesis GV60 postiže par 12,3-inčnih ekrana koji pokrivaju Infotainment i instrument klastera. Oni se postavljaju jedan pored drugog, efektivno daju širokoslojni nizbrdicu.

Iglas sedište boje takođe je smešten i iznad afere, za vozača.

Softver ispod Infotainment-a i instrument klastera veoma dobro i izgleda vrlo glatko u svom dizajnu. Postoje stavke menija jednostavno se prikazuju horizontalno preko ekrana, dok možete preskočiti i na određene funkcije zahvaljujući tasterima prečica ispod klimatizacionog panela.

Nervozno nije namenska prečica za telefon, ali postoji dugme Favoriti koji se može postaviti na vašu željenu funkciju.

Možete da konfigurišete instrument klaster da pokažete različite informacije, sa mojom omiljenom karakteristikom koja je infografski vidžet koji prikazuje ono što pogoršava u bilo kojem trenutku. Možete čak i da imate feed kamere prikazani na instrumentnom klasteru da bi se efikasno pružili Bonnet za provod.

Performanse GV60 opremljeni su zvučnim sistemom od 17 zvučnika i olufsena koji zvuči prilično epsko širom odbora. Dobijate divan bas pumpu kroz kabinu i jasan gornji kraj zbog čega vaše numere zvuče neverovatno na većim količinama.

Zanimljivo je da ne postoji bežični Apple Carplai ili Android Auto. Morate da priključite telefon u automobil da biste pristupili tehnologiji, što je prilično stari šešir u ovom futurističkom modelu.

Koja bezbednosna tehnologija ima Genesis GV60?
Genesis je GV60 opremio impresivnim nizom mera bezbednosti u aktivnom i pasivnom poštovanju.

Standardne inkluzije izjednačavaju se za: autonomni hitni kočenje (detekcija pešaka i biciklista), AEB za rasceve, adaptivne visoke grede, Lane-Keep Assist, Lane-Assist Assion, Assist Assist Assist (obrnuto, napred i strana), 360 -Degree kamera, prilagodljiva tempomat, upozorenje na stražnji ukrštanje i priznavanje saobraćaja.

Adaptivna mera za tempoine i trake se kombinuju kako bi se omogućilo lako krstarenje autoputem, mada ne možete skinuti ruke sa točka ili će se to iznervirati. Dobar posao čuvanja brzine i reakcije na automobile se spojevaju ispred, a vi to možete da promenite parametre sistema u podešavanjima.

Postoje osam vazdušnih jastuka, uključujući središnji prednji vazdušni jastuk na GV60.

Koliko košta Genesis GV60 za održavanje?
Genesis pruža petogodišnju garanciju (neograničen kilometri) za GV60, a to je istrošeno u pratnji besplatnim servisiranjem za prvih pet poseta. Ove usluge treba da budu završene u 12-mesečnim intervalima od 12.000 km, ovisno o tome, ovisno o tome.

Zanimljivo, garancija se ne produžava na sve. Postanak samo naloge protiv oštećenja boje 12 meseci (neograničene KM) i utvrdiće samo nedostatke koji se odnose na zveke i škripave do merenja 1500km.

Kao deo iskustva u službi Geneze, prvi vlasnik biće obezbeđen kreditnim automobilom tokom servisa, sve dok ste u krugu od 70 km u Melbournu, Sidneiu ili Brisbaneu. Omogućeno je i pet godina pomoći na putu.

Pored kupovine GV60, Genesis nudi pet godina besplatnog punjenja vozila na punjenju ili ugradnji kućnog punjača.

Kombinovani, ovi besplatni inkluzije čine Postanak privlačno na kupovinu bez dodavanja troškova.

Osiguranje je u ovom segmentu u ovom segmentu na 3215,73 USD godišnje za 35-godišnjeg muškog života u CHATSVOOD-u kod Sidneja. Ovo je u poređenju sa 4328 USD za IKS3 i 2920 USD za Tesla Model I. Procene osiguranja mogu se razlikovati na osnovu vaše lokacije, vožnji i ličnim okolnostima.

Da li je Genesis GV60 energetski efikasan?
Naši GV60 performanse tvrdi da će se pokrenuti 19.1kVh / 100 km u pogledu potrošnje energije i nalazimo da auto radi prilično blizu tog zahteva koji se vraća 20.3kVh / 100km. To znači da auto treba da putuje oko 380km puni 77,4kvh naboja. To ne znači sasvim izjednačavanje raspona Genesi-a, mada će se ova cifra razlikovati na osnovu stvari poput individualnih stilova vožnje, lokacije, topografije, klime, uslova vozila i instaliranim dodacima.

Naporivao sam se da koristim brze punjače u kojima je dostupan, sa efektom hitnih i propusta. Od punjača od 180kV-a, preplatio sam energiju na maks. 116kV, a od 350kV punjača dobio sam maksimalnu brzinu od 173kV. Uzrađene, to ima malo veze sa automobilom i više veze sa mrežama za punjenje.

Prema Genesisu, GV60 ima mogućnost napunjenja brzinom od 350kV. Nikada nisam postigao ta stopa kada sam povezivao na 350kV punjač, mada je to verovatno pitanje sa punjačem, a ne samom automobilom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button