fbpx
Uncategorized

2022 Volksvagen Tiguan Allspace 110TSI Life recenzija

2022 Volksvagen Tiguan Allspace 110TSI Life
Recimo da želite SUV sa sedam sedišta. To je dobro utabana priča: porodica raste i malo dodatnog prostora će biti zgodno. Čak i ako ne planirate da koristite sva ta sedišta svaki dan, lepo je imati, zar ne?

Bez ulaženja u veliki SUV koji je veći, skuplji za kupovinu, gorivo i održavanje, uz to što se teže uklapa u parking i manje okretan u saobraćaju, niša skup vozila vam omogućava da donekle zaštitite svoje opklade.

Jedan od njih je Volksvagen Tiguan Allspace, a u ponudi imamo početnu (najjeftiniju) varijantu: 110TSI Life.

Koliko košta Volksvagen Tiguan u Australiji?
Volksvagen Tiguan Allspace 110TSI Life iz 2022. košta 41.390 dolara pre troškova na putu. To je najjeftinija varijanta u asortimanu, sa 1,4-litarskim turbo benzinskim motorom ispod haube koji pokreće prednje točkove preko šestostepenog automatskog menjača.

Allspace tretman se nalazi na međuosovinskom rastojanju koje je 110 mm duže od običnog Tiguana, dok ukupna dužina raste za 225 mm za ukupno 4734 mm. Skuplji je 2100 dolara i teži 92 kg više.

Najjasnija konkurencija za Tiguan Allspace bi verovatno bio Mitsubishi Outlander, koji nudi sličan format trećeg reda sa skraćenim radnim vremenom kada vam je zaista potrebno to prelivno sedište. Mitsubishi Outlander iz 2022. počinje od 35.990 dolara plus troškovi na putu u svojoj najosnovnijoj ES specifikaciji, dok Mazda CKS-8 Sport počinje od 40.490 dolara plus troškovi na putu.

I ne zaboravite, novi Nissan Ks-Trail uskoro stiže u Australiju. I baš kao i model prethodne generacije, ovaj novi model će takođe imati dostupnu opciju sa sedam sedišta.

Koliko prostora ima Volksvagen Tiguan Allspace unutra?
Postoji argument da je Tiguan Allspace bolja ponuda od običnog Tiguana, ne zbog dodatnih sedišta, već jednostavno zato što je veći. Prtljažnik je veći, a klizni drugi red može pomoći u raspodeli prostora tamo gde vam je potreban.

I da se razumemo: više je bolje kada je u pitanju prtljažnik porodičnog automobila. Kada je konfigurisan kao sa pet sedišta, Tiguan Allspace ima prednost od 85L više prostora za skladištenje, što bi vi (ili vaši putnici) voleli da bude većinu vremena.

Na dodatna sedišta treba gledati više kao na „lepo imati“ nego na bilo koji dragulj u kruni. To je mali prostor. Mogao sam da stanem, samo samo, sa nogama još uvek naslonjenim na naslone sedišta u drugom redu uprkos tome što su kliznute napred. Prostor za glavu je tesan i za odrasle, ostavljajući ga pogodnim samo za malu decu.

Drugim rečima, sedišta u trećem redu su zgodna za držanje u rukavu, ali će verovatno većinu vremena provesti preklopljena dok uživate u većem prtljažniku. Najmanje treći red je prekriven vazdušnim zavesama.

Drugi red je dobar i dobro funkcioniše za redovnu svakodnevnu upotrebu. Osnove sedišta klize napred i nazad, a postoji podela 60/40 koja treba iskoristiti. Ovo sedenje je udobno, a putnici mogu da se bore oko USB-C i 12V utičnica, dok se takođe prepiru oko klima-uređaja. To ga čini postavkom za kontrolu klime u tri zone, što je prilično dobro za ponudu osnovnih specifikacija.

To je tema koja se nastavlja tako što Volksvagen dodaje neke lepe elemente koji poboljšavaju celokupno iskustvo Tiguan Allspace 110TSI Life. Napred, volan i menjač su prilično lepi, a digitalna instrument tabla nastavlja da podiže iskustvo.

Skladištenje je takođe dobro evidentirano. Postoje neke skrivene fioke ispod prednjih vozačevih i suvozačevih sedišta, kao i pretinac sa poklopcem na vrhu komandne table, a sve su nagomilane. Centralna konzola je pristojna, a kartice na vratima takođe mogu da stanu dosta stvari.

Na krovu su dve velike nadzemne konzole koje imaju dobar prostor za skladištenje. Tu možete da stavite četiri velika para naočara za sunce, kao što su Pit Vipers, na primer, ili grickalice i maramice za bebe.

Na prednjoj strani su dve USB-C utičnice (bez USB-A starog stila), utičnica od 12 V i podloga za bežično punjenje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button