fbpx
Automobili

2022 Volksvagen Taigo je otkrio: T-Cross u stilu kupea koji ne leti za Australiju

Volksvagen odseče deo zadnjeg dela T-Cross-a, stvarajući Tiguan sa temom kupea-ali ne dolazi u Australiju.

Mali SUV Volksvagen Taigo iz 2022. godine otkriven je u Evropi – iako se australijsko lansiranje ne planira.

Blizanac u stilu “kupea” za T-Cross “lagani” terenac-i srodnik ispod kože gradskom automobilu Polo-novi Taigo je ekvivalent Nivusa, evropskog tržišta, gotovo identičnog, proizveden u Španiji kupe SUV koji prodaje Volksvagen u Južnoj Americi.

Novi model inspirisan kupeom spaja T-Cross i Polove oštre stilske elemente-uključujući prethodnu gornju masku hladnjaka i potpis zadnjih svetala u punoj širini-sa jedinstvenim donjim odbojnicima i krovom koji počinje strmom padinom od C stuba nazad.

LED farovi se standardno uklapaju, dok modeli sa višom opremom imaju matrične LED farove i 18-inčne alu felne.

Dugačak 4266 mm, širok 1757 mm i visok 1494 mm, vozeći se na međuosovinskom rastojanju od 2566 mm, Taigo je dugačak 158 mm od T-Crossa, ali 89 mm niži, zahvaljujući sportskijoj zadnjoj liniji krova. Međuosovinsko rastojanje i širina se dele između dva modela, s obzirom da dele istu platformu MKB A0 i poziciju na tržištu.

Iza zadnjih sedišta ima 438 litara prtljažnika-dole na T-Cross-ovih 455 litara.

Unutra, ekran osetljiv na dodir od 6,5 ili 9,2 inča (sa najnovijim Volksvagenovim softverom) nalazi se u centru kontrolne table, dok je digitalna instrument tabla postavljena ispred vozača- oba podignuta iz modernog Polo gradskog automobila

Kontrolna tabla zasnovana na dodir koristi se za klimatizaciju i grejanje sedišta, a dostupni su i bežično punjenje telefona, bežični Apple CarPlai i Android Auto, kao i satelitska navigacija.

Evropski kupci imaju izbor od 1,0-litarskog turbo-benzinskog trocilindričnog motora u 70kV i 81kV stanju, ili 110kV 1,5-litarskog turbo-benzinskog četvorocilindričnog motora.

Početni tropotni pogon šalje vožnju samo kroz petostepeni ručni menjač, trocilindrični motor od 81 kV nudi izbor šestostepenih manuelnih i sedmostepenih automatskih menjača sa dvostrukim kvačilom, dok je četvorocilindrični pričvršćen za dvostruki -automatska kutija kvačila kao standard.

Volksvagenov paket aktivne bezbednosti IK.Drive dostupan je kao opcija u Evropi, koji uključuje prilagodljivi tempomat i pomoć pri praćenju trake (za poluautonomnu vožnju drugog nivoa).

Volksvagen Taigo iz 2022. godine biće u prodaji u Evropi kasnije ove godine. Volksvagen Australia je potvrdio da nema “diskusije” oko lokalnog lansiranja ovog modela.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button