fbpx
Automobili

2022. Volksvagen Golf R i Tiguan R izlaze u Australiju u februaru, T-Roc R ovde kasnije 2022. godine

Volksvagen Australija priprema se da lansira četiri nova modela R visokih performansi 2022. godine, novi otvor i karavan Volksvagen Golf R 2022, Volksvagen Tiguan R 2022 i Volksvagen T-Roc R 2022 – evo kada možete očekivati njihov dolazak.

Prvi koji će stići do australijskih Volksvagen salona biće dvojac za male automobile Golf R (gore) i SUV srednje veličine Tiguan R (dole), koji će lokalno biti predstavljeni u februaru 2022. godine.

Sve tri će pokretati isti prerađeni 2,0-litarski turbo-četvorocilindrični benzinski motor, uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukom spojkom i novim 4Motion sistemom pogona na sva četiri točka sa R Performance Torkue Vectoring, omogućavajući obrtni momenat da se podeli između zadnji točkovi se lako kontrolišu.

Izlazi su ocenjeni na 235kV i 420Nm, a australijski isporučeni modeli po prvi put imaju istu melodiju motora kao i njihovi evropski kolege.

Volksvagen zahteva 4,7 sekundi od 0-100 km / h za poklopac Golf R, povećavajući se na 4,9 sekundi u Tiguanu – sa vremenom koje Golf R karavan tek treba otkriti, kao što to još uvek nije objavljeno na globalnom nivou.

Da biste duboko zarobili u sve što treba da znate o novom poklopcu Volksvagen Golf R, kliknite ovde da biste pročitali našu celu priču. U međuvremenu, da biste pročitali više o Volksvagen Tiguanu R, kliknite ovde za našu priču o otkrivanju u junu 2020. Pratite CarAdvice za još vesti o Volksvagen Golf R karavanima, nakon zvaničnog predstavljanja modela.

Nakon Golfa R i Tiguana R u prodajne salone dolazi 2022 T-Roc R, koji će se prodavati u Australiji u drugoj polovini 2022. godine kao deo obnovljene T-Roc linije – s obzirom na to da se redovni, ne-R model brzo približava četvrti rođendan u Evropi, uprkos prodaji u Australiji nešto više od godinu dana.

Pre-facelift T-Roc R odlikuje se ranijom iteracijom Golf-a i Tiguana 2,0-litarskog turbo motora, koji razvija 221kV i 400Nm, povezan sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukom spojkom i manje naprednim sistemom pogona na sva četiri točka za 4,8 -sekunda 0-100km / h trčanja.

Iako je nejasno da li će T-Roc biti tretiran kao pojačana snaga i obrtni momenat kao deo njegovog liftinga, velike su verovatnoće da će revidirani dizajn spoljašnjosti (sa novim prednjim i zadnjim odbojnicima i farovima inspirisanim Golfom), ažurirati infotainment softver, kontrolna tabla zasnovana na dodiru i nove bezbednosne tehnologije.

Kliknite ovde da biste pročitali više o T-Roc R pre liftinga, a ovde i o svemu što do sada znamo o modelu faceliftinga.

Što se tiče automobila Arteon R velikih performansi (dole) i Touareg R plug-in hibridnog velikog SUV-a koji se nude u Evropi, prvi se prethodno smatrao previše nišom za australijsko lansiranje, dok će nedostatak propisa o emisijama u Australiji isključiti drugi – iako Volksvagen Australija kaže da je „zainteresovan za bilo koju drugu R verziju [koju] može da pogleda“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button