Automobili

2022 Nissan Frontier čini to jednostavnim

Pikapovi srednje veličine imaju luksuz da ne moraju biti previše luksuzni. Kao svestrane mašine koje su usredsređene na vrednost, one se više bave osnovama upotrebe kamiona nego kožnim i tehnološkim lepotama koje se nalaze u njihovoj braći u punoj veličini. Naravno, ovih dana još uvek možete nabaviti polugonu opremu za gole kosti, ali u segmentu malih kamiona nema suspenzija sa vazdušnim oprugama i masažnih sedišta, bar zasad. Odličan primer je prethodna generacija Nissan Frontier, skromni radni konj koji je nastavio da se dobro prodaje uprkos tome što je dobijao samo skromna ažuriranja od 2005. Dok redizajn za model 2022. donosi velike promene, novi Frontier je više modernizacija nekadašnja Frontierova dokazana formula stare škole.

Već smo razbili specifikacije i paletu novih Frontier-a, ali zamišljamo da će kamion koji smo testirali biti popularna konfiguracija: kabina za posadu sa pogonom na sva četiri točka sa kompletom Pro-4Ks orijentisanim prema terenu. Budući da je ovo vrhunski nivo opreme, naći ćete gume za sve terene na točkovima od 17 inča, Bilstein prigušivače, klizne ploče i zadnji diferencijal sa elektronskim zaključavanjem, kao i jednu od lepših verzija temeljito preuređene unutrašnjosti Frontier-a. (Novo za 2022. je Pro-X varijanta sa pogonom na dva točka koja izgleda slično, ali bez neke od opreme za terensku vožnju.)

Moraćete da se pomerite niz liniju ako je vaša stvar hromirana, pošto dva Pro modela samo sa kabinom za posadu izbegavaju sjajne spoljašnje delove u korist robusnijeg izgleda sa zatamnjenim ukrasima i crvenim akcentima po celom delu. Zaškiljite i možda biste je pomešali sa njenim glavnim konkurentom, Tojotom Takomom – jesmo, na prvi pogled – ali više od nekoliko vozača u prolazu primetilo je kamion iz daljine, podižući nam palčeve ili mahnuvši nam da ih bolje pogledamo.

Odani brendu koji su strpljivo čekali ovo osveženje naći će mnogo poboljšani, ako je poznat, pickup. Zamislite to kao remasterirano izdanje sa boljom grafikom, oštrijom radnjom i više funkcija. Okvir tipa merdevina odlazećeg kamiona se prenosi sa nekoliko revizija, uključujući jače tačke montaže za vešanje, nove graničnike i hidraulične nosače karoserije koji bolje izoluju kabinu od puta. Zavojne opruge ostaju napred sa konvencionalnom punom osovinom i postavljenim oprugama unazad. Zajedno sa revidiranim podešavanjem šasije i dodatkom zadnjeg stabilizatora koji ide uz čvršću prednju jedinicu, rezultat je prefinjenija, ustrojena vožnja sa pristojno upravljanom kontrolom točkova na većini površina. Međutim, nailazeći na neravnine u srednjem uglu i neravne površine izazivaju izraženo poskakivanje sa zadnje osovine što može prouzrokovati da zadnji deo Frontier-a iskorači.

U poređenju sa prethodnim modelom, novi Frontier-ovi standardni laminirani prednji bočni prozori imaju za cilj da pomognu u uklanjanju veće buke od vetra i puta na autoputu. Ipak, naš merač zvuka je zabeležio 69 decibela pri konstantnoj brzini od 70 mph i 76 decibela pri punom gasu, od kojih su oba malo glasnija nego što smo izmerili na testu modela iz 2020. Staroškolsko hidraulički potpomognuto upravljanje novog kamiona, iako malo teško pri malim brzinama, sada je brže i direktnije, kao i sklonije komunikaciji od mnogih novijih električnih sistema. Na skidpad -u je Frontier pokazao skromno poboljšanje sa 0,76 g prianjanja naspram 0,73 g u našem testu verzije 2020. Ipak, to je manje od Honde Ridgeline koja je više nalik na automobile od 0,79 g. 2022 Frontier se takođe zaustavio od 70 mph na 183 stope, baš kao i model iz 2020.

Novi Frontier nije mnogo veći od svog prethodnika, a njegove kombinovane procene ekonomičnosti potrošnje goriva od 19 do 20 milja po EPA takođe su prilično iste. Snaga dolazi iz standardnog 3,8-litarskog V-6 u prošlogodišnjem kamionu. Ostvaruje obrtni moment od 281 funtu-stope i vodećih u klasi 310 konja, i uparuje se sa devetostepenim automatskim menjačem. U našem testiranju ove kombinacije pogonskih agregata u odlazećoj Frontier-i, otkrili smo da to nije poboljšalo performanse ili efikasnost u odnosu na prethodni 4,0-litarski V-6 i petostepeni automatik. Kamion 2022 ponovo nije ništa bolji od svog prethodnika, beležeći potpuno isto vreme od 7,3 sekunde pri 60 km / h i 15,6 sekundi prolaska četvrt milje kao verzija za 2020. Isto tako, i novi i stari modeli su vratili istih 20 mpg na našem testu na autoputu od 75 mph. Uz to, 2022 Frontier-ovo ubrzanje se oseća adekvatno, a njegov atmosferski motor glatko se okreće čak i kada se radi naporno, iako bez prenapona pri niskim obrtajima koji je uobičajen za agregate sa turbo punjenjem.

Kada se intenzivno koristi, Pro-4Ks može relativno lako bombardovati vatrogasne puteve i penjati se po strmim, kamenitim stazama. Nije Chevrolet Colorado ZR2, ali terenska snaga Pro-4X dolazi sa malo kompromisa u pogledu njegove prefinjenosti na putu, a sa 38.415 dolara košta oko 7.000 dolara manje za početak od tog Chevy-ja. Iako bi neki kupci mogli poželeti napredniju razvodnu kutiju sa pogonom na sva četiri točka sa automatskim podešavanjem za puno radno vreme, kao što je većina pickupova u punoj veličini usvojila, Frontier ima vozača koji se prebacuje sa zadnjeg na visoko ili nisko asortiman sa skraćenim radnim vremenom sa pogonom na sva četiri točka. Nissan tvrdi da stalni pogon na sva četiri točka nije bio prioritet za njegove kupce. Kapaciteti nosivosti i vuče su maksimalni na 1610 i 6720 funti, respektivno, što nije vrhunsko u segmentu, ali je i dalje dovoljno za povlačenje i vučenje većine umerenih tereta. Kao i kod svih pikapa manjih od pune veličine, poželećete da budete veliki ako redovno planirate da vučete auto tegljač ili veći kamper.

Atraktivan novi enterijer Frontier -a ujedno je i njegovo najveće poboljšanje i najneophodnije ažuriranje. Neki podsetnici na prošlost su ostali: stub upravljača koji se naginje, ali ne teleskop; uski, uspravni okviri zadnjeg sedišta; i povišen položaj sedenja koji pruža visok pogled na haubu. Ali Nissanova prednja sedišta sa nultom gravitacijom koja podržavaju otkriće su, a promišljene tačke i završne obrade mekog dodira efikasno vam odvlače pažnju od razbacane chintzier plastike. Ekran od 7,0 inča služi kao instrument tabla, a intuitivni ekran osetljiv na dodir za najnoviji Nissanov infotainment sistem obuhvata 8,0 ili 9,0 inča, u zavisnosti od konfiguracije. Ergonomija je jednostavna, velikih prostora za skladištenje ima u izobilju, a moderni moderni sadržaji uključuju bežično punjenje uređaja, Vi-Fi povezivanje i Fender audio sistem sa 10 zvučnika.

Cene za početni nivo S opreme za Frontier za 2022. počinju od 29.015 dolara – manje od hiljade više nego prošle godine – za model sa produženom kabinom sa zadnjim pogonom. Jeftiniji mali pikapovi postoje na tržištu, ali mnogi nisu tako dobro opremljeni ili vas ograničavaju na šištavi četvorocilindrični motor — ili, u slučaju takođe novih Ford Maverick i Hyundai Santa Cruz, su jednostruki SUV-ovi sa tovarnim krevetima . Potpuno napunjeni kožom, zagrejanim upravljačem i prilagodljivim tempomatom, modeli Pro-4Ks donose manje od 45 hiljada dolara-iznos koji se nalazi odmah ispod praga gde slično opremljeni kamioni pune veličine postaju primamljiva alternativa. Moraćemo da izvršimo uporedni test da bismo pravilno rangirali novi Frontier među svojim kolegama, ali nam se čini solidnim ažuriranjem koje stvari čini jednostavnim. Kako se uspeh odlazećeg modela pokazao preko onoga što se činilo zauvek, jednostavno i dalje radi za pikape srednje veličine.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close