fbpx
Automobili

2022 Honda Civic hibrid koji će ponuditi skoro vruću snagu – izveštaj

prodat u Australiji bez oznake tipa R – prema novom izveštaju u inostranstvu – i takođe najskuplji.

Japanski magazin Best Car tvrdi da će nadolazeću hibridnu verziju Hondinog novog Civic hatcha ‘e:HEV’ – koja se očekuje u Australiji u drugoj polovini 2022. godine, sa mogućom kataloškom cenom od oko 50.000 dolara za vožnju – pokretati 2,0-litarski hibridni sistem iz Accord limuzine i CR-V srednjeg SUV-a, umesto 1,5-litarskog sistema manjeg SUV-a HR-V.

U ovim vozilima, 2,0-litarski neturbo četvorocilindrični benzinski motor je uparen sa dva elektromotora i kontinuirano promenljivim automatskim menjačem (CVT) za kombinovane snage od 158kV i 315Nm – premašujući 96kV/253Nm kod HR-V. 1,5-litarski hibridni sistem i 90kV glavnog rivala Civic-a u segmentu, Toiota Corolla Hibrid.

Civic hibridna snaga o kojoj se pričalo, takođe premašuje 134kV/240Nm Civic-ovog 1,5-litarskog turbo četvorocilindričnog motora samo na benzin, kao i 149kV/260Nm Civic Si limuzine fokusirane na performanse koja se prodaje u inostranstvu – što ga čini najmoćnijim Civic-om ikada prodat u Australiji bez oznake tipa R.

Oni su takođe u rangu sa 150kV/265Nm izlaznim snagama koje navodi 1,6-litarski turbo četvorocilindrični Hiundai i30 N Line i samo 4kV/35Nm manje od pre-facelift modela Volksvagen Golf GTI hot heč (1602Nm/355Nm) ), poslednji put prodat 2016.

2,0-litarski hibridni sistem izabran je za Civic da ponudi „sportskiji koncept“, prema Best Car. Civic hibrid će takođe poslužiti kao zamena za Honda Insight hibrid u Japanu – pokretan manje moćnim hibridnim sistemom od 1,5 litara – koji bi trebalo da završi proizvodnju u martu.

Štednja goriva tek treba da bude potvrđena za Honda Civic e:HEV, međutim Accord Hibrid navodi 4,3 litara na 100 kilometara u kombinovanom ciklusu – broj za koji bi se očekivalo da će Civic biti jednak ili bolji, s obzirom na njegove manje dimenzije i smanjeni težina.

Međutim, prednosti performansi i efikasnosti Civic hibrida će imati svoju cenu, jer je velika verovatnoća da će elektrificirani model imati veću cenu u odnosu na standardni Civic, po ceni od 47.200 dolara u vožnji.

U većoj liniji Accord-a, hibrid košta 3000 dolara više od modela koji koristi samo benzin – što sugeriše da će Civic e:HEV probiti barijeru od 50 000 dolara za vožnju, čineći ga skoro 30 odsto skupljim od vodeće Toiote Corolle od oko 39 000 dolara ZR Hibrid (iako se varijante početnog nivoa nude za oko 31.000 dolara).

Špijunske fotografije objavljene krajem prošle godine (preko @Rain_sti na Tviteru, uključene iznad i ispod) ukazuju da bi Civic e:HEV mogao biti u redu za blago ažuriranje stila kako bi se razlikovao od standardnih 1,5-litarskih Civic varijanti, kao što je nagovešteno kamuflažom preko prednji i zadnji branici i ukrasi prozora.

Očekujte sličan nivo standardne opreme kao i samo benzinac Civic VTi LKS koji je sada u prodaji u Australiji – koji služi kao jedna i jedina varijanta u ponudi – uključujući centralni ekran osetljiv na dodir od 9,0 inča, delimično digitalnu instrument tablu od 7,0 inča, kožu i presvlake od antilopa, Bose zvučni sistem, bežično punjenje telefona i kompletan paket aktivne bezbednosti.

Najbolji automobil izveštava da će Honda Civic e:HEV hibrid iz 2022. godine biti lansiran u Japanu u severno leto (australska zima) – verovatno oko juna – uoči lansiranja u Australiji koja se očekuje u drugoj polovini godine.

Očekuje se da će australijske cene iznositi oko 50.000 dolara, što je povećanje u odnosu na cenu od 47.200 dolara za nehibridni Civic koji koristi samo benzin. U Japanu se očekuje da će Civic hibrid koštati na nivou ili više od Insight Hibrida koji će zameniti, po ceni od 3.355.000 jena (40.500 AU).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button