fbpx
Automobili

2022 Ford Ranger-ova lista izbrisanih karakteristika kada se bliži kraju reda

Ford je diskretno brisao karakteristike iz svog najprodavanijeg Ranger ute-a tokom poslednjih godinu dana, kako se trenutni model približava kraju svog decenijskog životnog ciklusa.

Neke od ovih izbrisanih karakteristika su uočljivije, a druge bi mogli primetiti samo vlasnici orlovskih očiju.

To je taktika koju automobilske kompanije koriste za održavanje ili povećanje profita u trenutku kada misle da će možda morati da snize svoje cene.

Normalno, novi automobili idu u režim popusta kada ponestane modela. Osim, u ovom slučaju, to se pretvorilo u dan plate za Ford.

Ford je smanjio troškove za Ranger, ali potražnja za njim (i drugim proizvodima) je van hartija, tako da su cene ostale visoke. To je pobeda za Ford, ali kupcima je gore.

Iako je Ford dodao novu tehnologiju u Ranger poslednjih godina, neki manji detalji su uklonjeni kako bi se povećala profitabilnost za starenje.

Ford je najavio nedavno uključivanje kao što je FordPass Connect i ugrađeni modem koji omogućava daljinsko upravljanje nekim Ranger funkcijama putem aplikacije, zajedno sa praćenjem lokacije i drugim tehnologijama.

Radarski tempomat se nedavno spustio na KSLT specifikaciju, a Vildtrak je takođe dobio rezervni od legure od 18 inča (umesto čeličnog točka).

Međutim, električna sedišta u Rendžerima viših specifikacija izgubila su podešavanje butina, prelazeći sa sedišta sa osmosmernicima na sedište sa šest smerova.

Uklonjeno je akustičko staklo sa prednjih vozačevih vrata, što bi povećalo buku na putu zbog smanjene zvučne izolacije.

CD plejer je obrisan, a vlasnici će primetiti drugačiji vizir za sunce: više nema osvetljenje ogledala, niti ima mogućnost da se produži duž klizne šipke kako bi bolje blokirao bočni odsjaj.

Zašto Ford briše opremu? Proizvođači automobila često podešavaju standardnu opremu na automobilu dok prolazi kroz svoj životni ciklus.

Ponekad brendovi dodaju karakteristike kako bi ostali privlačni modelu koji stari. Ili oduzimaju stvari da bi smanjili troškove proizvodnje, dajući im malo prostora za pomeranje po ceni odlaska.

Ostali elementi koji će nedostajati u budućim iteracijama Ford Ranger-a uključuju zaustavljanje-start motora (zbog tekućeg nedostatka poluprovodnika) i 230-voltni inverterski utikač na zadnjoj strani centralne konzole koji je nedavno prekršio lokalna pravila dizajna. .

Ford Ranger bi trebalo da bude zamenjen potpuno novim modelom sredinom ove godine koji se na vrhunskim modelima reklamira da dobije veliki portretni infotainment displej u Teslinom stilu, novu tehnologiju i V6 turbo dizel motor.

Dodate karakteristike Ford Ranger-a 2022:
FordPass Connect
Prilagodljivi tempomat za KSLT
18-inčni rezervni točak pune veličine za Vildtrak
2022 Ford Ranger karakteristike izbrisane:
Električno podešavanje sedišta u osam smerova (sada u šest smerova)
CD plejer
Akustično staklo prednjeg prozora (zamenjeno neakustičnim staklom)
Osvetljenje ogledala
Klizna šipka za štitnik od sunca
230-voltni inverterski utikač (proizvodnja od sredine 2021. pa nadalje)
Zaustavljanje i pokretanje motora (proizvodnja u januaru 2022.)
Plastični džep ispod zadnjeg sedišta je nestao, otkrivajući goli metal

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button