fbpx
Automobili

2022 Ford Mondeo otkriven za Kinu, isključen za Australiju

Dok bi proizvodnja za Evropu mogla da se završi samo nekoliko nedelja do kraja, oznaka Ford Mondeo za 2022. će živeti u Kini – ali nema planova da se kultno ime vrati u Australiju.

Nakon procurelih slika objavljenih krajem prošle godine, nova, peta generacija Mondea je u potpunosti otkrivena u Kini, gde će se proizvoditi i ekskluzivno prodavati – a Ford Australia je prethodno potvrdio da Drive nema planova za lansiranje u Australiju.

Dok je inženjerski centar Ford Australije bio uključen u razvoj prethodnih velikih limuzina za kinesko tržište – a prototipovi ranijih Ford China limuzina su ranije primećeni na putevima u Melburnu – nejasno je kakvo učešće, ako uopšte ima, Ford Australija ima sa novim Mondeo.

Novi Mondeo iz 2022. zamenjuje karoseriju sa petoro vrata svog prethodnika za tradicionalniji format limuzine sa četvoro vrata – i crpi značajnu inspiraciju za stil iz Evos krosover karavana pretvorenog u SUV koji je otkriven u aprilu 2021. godine, a oba dele korporativni dizajn Forda u Kini. Jezik.

Oba automobila dele svoj dizajn prednje maske – sa velikom prednjom maskom sa strane sa podeljenim LED farovima (sa tankim gornjim svetlima za dnevnu vožnju) – plus uobičajene iskačuće ručke na vratima, glatka površina karoserije i istaknuti plikovi na lukovima zadnjih točkova.

Međutim, zadnji deo Mondeo limuzine (što nije iznenađujuće) razlikuje se od Evos karavana, sa natpisom „MONDEO“ preko prtljažnika, LED zadnjim svetlima sa 3D efektom i Ford značkom osetljivom na dodir koja služi kao oslobađanje prtljažnika. Dostupni su 19-inčni točkovi umotani u Hankook gume.

Pozivajući se na istraživanje koje pokazuje da kineski kupci „cene vozila koja prihvataju elemente dizajna koji reaguju“, Ford kaže da Mondeove kvake na vratima iskaču kada se putnik približava, dok se „pojedinačne parametarske ćelije [prednje] maske pomeraju da prepoznaju vozače dok se približavaju vozilu „.

Novi Ford Mondeo je 63 mm duži i 23 mm širi od automobila koji zamenjuje (što ga čini približno 4935 mm dugačkim i 1875 mm širokim), a dokumenti kineske vlade izveštavaju o povećanju visine za 10 mm i 95 mm dužim međuosovinskim rastojanjem.

Ovi dokumenti takođe pokazuju sportskiju varijantu ST-Line – koja odražava srodni Evo, sa jedinstvenim branicima i točkovima – ali ova varijanta tek treba da bude otkrivena.

Nije objavljena nijedna slika kabine limuzine, međutim, ako je Evos (ispod) bilo kakav vodič, očekujte red ekrana od 1,1 metar preko kontrolne table, sa 12,3-inčnim ekranom za instrumente ispred vozača, postavljenim pored 27 -inčni ekran osetljiv na dodir koji nudi prepoznavanje glasa, tehnologiju veštačke inteligencije i ažuriranja preko vazduha.

Takođe je nejasno šta se nalazi ispod haube – iako oznaka ‘EcoBoost 245’ prikazana na poklopcu prtljažnika sugeriše da vodeće varijante dele 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski motor Evos karavana, koji razvija 175 kV i 376 Nm, i uparen je sa brzim motorom. automatski menjač.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button