fbpx
Automobili

2021 Audi S3 Sportback i limuzina otkrivena, potvrdila je Australija

Mali automobili nove generacije lansiraju se sa turbo četvorinama od 228kV, automatskim dvostrukim kvačilom

Audi je predstavio svog novog naraštaja izazivača BMV M135i / M235i kDrive i Mercedes-AMG A35 premium vruće male automobile: 2021 S3 Sportback i limuzina.

Blizanac ispod kože nadolazećem Mk8 Volksvagenovom Golfu R, četvrta generacija S3 sledi sličnu formulu kao što su je izneli njegovi prethodnici

Ispod poklopca motora nalazi se poznati Volksvagen Group 2-litarski turbopunjeni četvorocilindrični benzinski motor „EA888“, koji sada sadrži aktivni sistem usisnih ventila za poboljšanje izgaranja – stvarajući snagu od 228kV i 400 Nm obrtnog momenta.

Pogon se šalje na sva četiri točka pomoću standardno postavljenog sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom i Audijevim Kuattro sistemom sa pogonom na sve točkove, pri čemu ovaj poslednji sadrži trik sa višestrukim kvačilom koji omogućava potpuno promenljivu raspodelu obrtnog momenta između prednjeg i zadnje osovine.

Sprint od 0-100km / h prekriven je za samo 4,8 sekundi, prema elektronski ograničenoj maksimalnoj brzini od 250km / h.

„S Sport“ adaptivni amortizeri mogu biti ponuđeni kao opcija, koja su u stanju da prate i prilagođavaju se promenama na putu „u nekoliko hiljada delova sekunde“, kaže Audi.

18-inčne alu felne standardno se uklapaju u evropske modele, sa 19-inčnim jedinicama umotanim u Bridgestone gume kao opcija. Iza legura se kriju ventilirani kočni diskovi s crnim ili crvenim čeljustima i električni potisnik kočnice.

Sedan takođe nudi crni spojler za usne, ali Matrik LED prednja svetla sa 15 pojedinačnih dnevnih svetlosnih odseka kao opcija.

Iznutra, istaknuti sastojci uključuju volan sa ravnim dnom sa oznakom S, nova sportska sedišta i izbor umetkovina u izgled aluminijuma ili karbonskih vlakana.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button