fbpx
Uncategorized

2022 Ford Fiesta ST: Prva serija gubi B&O premium audio

Ford Australija ponudio je kupcima prvih 2022 Ford Fiesta ST hot het-hečeva pun povraćaj novca ili kompenzaciju od 500 dolara, nakon što su fabrički zabuni napravljeni bez premijum zvučnih sistema.

Prva 73 primerka ažurirane Ford Fieste ST za Australiju napravljena su bez predviđenog B&O Plai zvučnog sistema sa 10 zvučnika, savetuje Ford Australia, zbog neodređenog „problema“ u fabrici u Kelnu u Nemačkoj.

Sva 73 vozila stigla su u Australiju, od kojih je 44 već “ugovoreno” – pozivajući se na sklopljeni kupoprodajni ugovor, pri čemu je vozilo uskoro (ili već) isporučeno kupcu.Ovim kupcima će biti ponuđen izbor da u potpunosti raskinu ugovor i da im se depozit vrati, da ponište ugovor i da čekaju automobil sa ispravnim zvučnim sistemom, ili da prihvate vozilo sa povratom novca od 500 dolara „kao lek“.

Ford Australija je potvrdio da izostavljanje B&O Plai zvučnog sistema sa 10 zvučnika – i ugradnja nebrendiranog sistema sa šest zvučnika – nije bilo zbog nedostatka poluprovodnika, već zbog mešanja na proizvodnoj liniji.

Ranije ove godine, praćenje mrtvih uglova i upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi su izostavljeni sa liste opreme Fieste ST, zbog ograničenja u vezi sa poluprovodnicima. Kao što je ranije objavljeno, nema ažuriranja o tome kada će se ove važne funkcije vratiti.

U međuvremenu, AM radio je takođe isečen iz modernizovane Ford Fieste ST, u poređenju sa prethodnikom – međutim, Ford Australia je savetovao da će se AM radio vratiti i da će biti ugrađen u sve Fieste ST 2022. godine u Australiji.AM radio se postepeno gasi u Evropi, ali u Australiji ostaje važan izvor komunikacije u hitnim slučajevima u regionalnim oblastima – gde nema telefonskog signala – tokom prirodnih katastrofa kao što su požari i poplave. AM radio takođe može biti jedini izvor vesti i informacija za ljude u udaljenim oblastima.

Osnovna karakteristika je izostavljena na određenim modelima Forda, Folksvagena, Volva i Tesle – pri čemu su neki od ovih proizvođača radili na ponovnoj instalaciji AM radija.

Što se tiče nestalog B&O zvučnog sistema u ažuriranoj Ford Fiesti ST, izjava portparola Forda u Australiji glasi: „Nažalost, prva 73 nova MI22 Fiesta ST vozila za Australiju su napravljena sa nebrendiranim audio sistemom sa šest zvučnika umesto toga Bang & Olufsen Plai sistema sa 10 zvučnika sa sabvuferom (brendirani audio sistem).„Problem je sada rešen i svi budući dolasci će imati brendirani audio sistem, kako je predviđeno.

U saopštenju se nastavlja „44 od ova 73 vozila su ugovorena, a mi smo u procesu da kontaktiramo te kupce sa nekoliko opcija: mogu da raskinu ugovor i da im se depozit vrati, ili da raskinu ugovor i sačekaju Fiestu ST sa brendiranim Audio sistem u narednih nekoliko meseci, ili ako žele da nastave sa kupovinom, nudimo im plaćanje u gotovini od 500 USD kao lek.

„Izvinjavamo se zbog neprijatnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button