fbpx
Uncategorized

Video pregled Genesis Electrified GV70 EV 2022: prvi pogon u Australiji

Kao što smo uradili sa stabilnim kolegom Electrified G80, Drive je dobio priliku da provede neko vreme sa preprodukcijskim Genesis Electrified GV70 iz 2022. Takođe će doći u Australiju samo u jednom stepenu opreme, visokom nivou standardnih specifikacija, koji se obično povezuje sa luksuznim paketom na Genesis vozilu.

Takođe, kao i Electrified G80, Electrified GV70 će sedeti na vrhu asortimana kao halo model, sa snagom i obrtnim momentom koji ga izdvajaju od „običnih“ GV70 ponuda. To znači da će uzurpirati GV70 3.5T AVD sa Lukuri Pack-om kao vodećim modelom. Mnogo se dešava sa električnim vozilima dok se pridružuju redovnom opsegu.

Mi ćemo testirati punu verziju za lansiranje u trećem kvartalu 2022. godine, što znači da će biti nekih malih izmena i finog podešavanja koje još uvek nije finalizovano sa modelom koji ovde vozimo. Ipak, nema sumnje da će ovaj električni GV70 biti impresivan.

S obzirom na pozicioniranje Electrified GV70 na vrhu GV70 asortimana, očekivali biste delove standardnog kompleta, a Genesis je isporučio. Aluminijumske felne od 20 inča su jedinstvene za električnu verziju, zajedno sa devet spoljašnjih boja, tri boje unutrašnje opreme, Lekicon Harman audio sistemom sa 16 zvučnika i 1050 V, ergo sedištima za vozača i suvozača, grejanim i ventilisanim prednjim sedištima, grejanjem spoljna zadnja sedišta i panoramski krov. Opcije cene se protežu na četiri različite mat boje.Vozeći GV70 uzastopno sa G80 na ovom događaju pre lansiranja, GV se odmah osetio kao oštrija, sportskija opcija, čak i iza volana. Stajling je jedno, ali položaj sedenja, položaj za vožnju i izgled kabine daju istinski sportski osećaj.

U uskom – i ponekad neravnom – testnom krugu, Electrifed GV70 se osećao sastavljenim, izbalansiranim i sposobnim da upije uobičajene australije puteve bez gužve. Kabina je takođe udobna i svetla, a panoramski krov takođe čini razliku ovde.

Prostor na prednjim sedištima je uparen sa prostorijom u drugom redu, a električni pogon još jednom čini svoj deo da pomogne u pružanju što više prostora u kabini. Naš fokus na samom lansiranju biće da provedemo više vremena za volanom na otvorenom putu, kako bismo saznali da li se osećaj luksuza unutar kabine proteže i na turneje.Infotainment će biti veliki faktor u ovom segmentu, po ovoj ceni, tako da će ekran osetljiv na dodir visoke definicije od 14,5 inča morati da radi i dobro funkcioniše kako bi usrećio željenog kupca.

Audio sistem sa 16 zvučnika obećava da će biti dobar, a njegovu funkcionalnost ćemo proceniti pri lansiranju kada budemo mogli da provedemo više vremena za volanom.S obzirom na bezbednosnu ocenu standardnog GV70 asortimana i činjenicu da će Electrified GV70 biti standardno opremljen sa punim paketom bezbednosnih dodataka, očekujemo da će dati dobar rezultat na ANCAP testu. Ažuriraćemo ove detalje čim saznamo rezultate testa nakon lokalnog lansiranja.

Modeli GV70 sa četiri cilindra nose ANCAp ocenu pet zvezdica od 2021.

U čitavom asortimanu, GV70 dolazi sa osam standardnih vazdušnih jastuka, uključujući centralni vazdušni jastuk između prednjih sedišta. Kompletan paket elektronske sigurnosne tehnologije je takođe standard, uključujući praćenje mrtvog ugla, prikaz kamere za mrtvog ugla, upozorenje vozača, izbegavanje sudara unapred (otkrivanje automobila/pešaka/bicikliste sa asistencijom na raskrsnici), pomoć za duga svetla, pomoć pri zadržavanju trake , upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi, pametni tempomat, monitor sa surround pogledom i pomoć pri stabilnosti prikolice.Genesis Australia nam je rekao da očekujemo cenu u rasponu od 105.000 do 115.000 dolara pre troškova na putu, što se tiče luksuznih srednjih SUV-ova, u rasponu koji bismo očekivali. Opet, teško je odrediti direktne konkurente jer ne poredite uvek jabuku sa jabukom.

Čvrsta garancija, kvalitet usluga nakon prodaje i naglasak na iskustvu vlasništva su nešto oko čega je Genesis bio optimističan od lansiranja u ovoj zemlji, a ti faktori nesumnjivo doprinose jednačini vrednosti za novac.

Vožnja
Na papiru, Electrified GV70 predstavlja impresivno kućište. Dva elektromotora sa režimom pojačanja od deset sekundi za izlazne snage od 360kV i 700Nm i 605Nm bez režima pojačanja. Ovo poslednje će biti više nego dovoljno za skoro sve situacije u vožnji. Kada toliko gunđate na sva četiri točka, GV70 se oseća brzo van cilja ili kada se kotrljate.

Osećaj teškog punjenja koji pređete na kraj, traje sve dok se usuđujete da zakucate pedalu gasa. Ovaj segment možda neće posebno ciljati na sportske vozače, ali oni koji uživaju u živahnoj vožnji, voleće elektrificirani GV70. To je brzi SUV.

Postoji baterija od 77,4kVh, koja pruža traženi domet od 450+km, a sa mogućnošću brzog punjenja od 350kV, možete postići 10-80% za manje od 20 minuta. Višestepeno regenerativno kočenje sa Hiundai-ovom i-pedalom, znači da možete da se vratite kada ste uključeni i isključeni kočnice.

Genesis neće praviti velike promene u suspenziji za naše lokalno tržište, ali će slati informacije i podatke nazad u štab. Različite komponente u okviru sistema vešanja biće procenjene u lokalnim uslovima, kao i u inostranstvu, kako bi se pronašla najbolja kombinacija za naše puteve.

U našem dugotrajnom iskustvu vožnje, Electrified GV70 je lepo sakrio svoju masu, uredno se okrenuo, ostao na liniji i ostao uravnotežen. To je ugodan SUV za vožnju, a mi se radujemo dužoj vožnji na nekim uvrnutim seoskim putevima, da bismo saznali da li je taj osećaj ravnoteže dobar.Cena je tako često diktator uspeha u ovoj zemlji – pri čemu snabdevanje trenutno takođe igra ulogu podrške, naravno. Mislim da je Electrified GV70 cena na takav način da će privući kupce. Dok će nam duži pogon za pokretanje reći više, po nominalnoj vrednosti i nakon naše kratke vožnje, on se lepo slaže.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Proveri
Close
Back to top button