fbpx
Automobili

2022. BMV Alpina B8 Gran Coupe je krstarica sa kristalima

Naše prve reakcije na BMV Alpinu B8 2022. bile su poput preplašenih uzvika uličnog ježa koji je sreo člana visokog društva. U Dikensovom romanu, sledeća scena će uključivati usvajanje od strane Alpine ili biranje džepova. Radite brzo, Artful Dodger, ovaj automobil može izgledati opterećen bogatstvom, ali ima brze poteze.

Morali biste biti ozbiljno iscrpljeni da vas Alpinin pogled na BMV serije 8 Gran Coupe ne impresionira. Alpina, dugogodišnja saradnica BMV-a, uzela je ukočenog, mišićavog borca sa četvoro vrata i pomogla mu da se opusti. To je ono po čemu je Alpina poznata: podešavanje najboljeg BMV -a sa malo sjaja ovde, daškom obrtnog momenta, a posebno u B8, udobnija vožnja.

Alpine promene spoljašnjosti B8 su suptilne. Dobija veće usisnike vazduha napred, crni difuzor pozadi, i šarmantan spojler sa palubom spojen značkom Alpine na prtljažniku. Točkovi i gume su specifični za Alpinu, dizajn sa 20 kraka u standardnoj veličini od 21 inča umotan u prilagođenu Pirelli gumu prilagođenu posebno za Alpinu. Za one koji su više zabrinuti zbog lošeg vremena od prianjanja, na raspolaganju su i 20-inčni točkovi sa celosezonskim gumama. Iz točkova sa tankim šiljcima proviruju četvoroklipne Brembo kočione čeljusti jarko kobaltno plave boje koje pričvršćuju 15,6-inčne rotore napred i 15,7 inča pozadi.

B8 koristi isti motor kao i BMV M850i, 4,4-litarski V-8 sa dvostrukim turbopunjačem, iako sa sopstvenom melodijom Alpine. Sa 612 konjskih snaga i 590 funti metra obrtnog momenta, Alpina nedostaje samo 5 konjskih snaga u odnosu na M8 Competition, ali 37 funti stopa ispred u obrtnom momentu. To je u skladu sa misijom tjunera, koja ne mora nužno nadmašiti BMV-ove verzije u sveobuhvatnim performansama, već učiniti da se te performanse učine bez napora. Alpina kaže da je za nula do 60 km / h potrebno 3,3 sekunde, a da B8 može da krstari najvećom brzinom od 201 km / h. U našim rukama je lakši M8 Competition Gran Coupe dostigao brzinu od 100 km / h za 2,7 sekundi, pa smatrajte da su procene Alpine konzervativne. Podržavajući V-8 je osmostepeni automatski menjač ZF, ponovo sa Alpininom melodijom za fokus na glatkim performansama. Promenom režima vožnje prilagođavaju se tačke pomeranja i odziv; ostavljajući sve u režimu Comfort, uopšte ćete zaboraviti smene automobila. Nismo uspeli da testiramo tvrdnju o najvećoj brzini dok smo obavljali poslove, Nurburgring nažalost nije na putu do našeg lokalnog cilja, ali semafor za semafor automobila je dovoljan da prestignete drugi saobraćaj kako biste pronašli najbolje mesto za parkiranje. (Neka bude veliki; ovo je veliki automobil.) Čak i u sportskim postavkama dolazi do blagog odlaganja sve snage koja bi mogla zavarati nestrpljivog vozača da pomisli da ovo nije brz auto. Ostani u tome, druže. Samo čekaj. Kad dođete kući, svu štrudlu sa tosterom ćete pronaći na udaljenoj strani prtljažnika od mesta na kojem ste je stavili.

Ponavljajuća pritužba na mnoge performanse sedana, a posebno na takmičenja M8 Competitions, bila je na kvalitet vožnje. Čini se da su prošli dani kada bi veliki luksuzni automobil lebdeo nad putevima, ublažavajući vozača i putnike. B8 se osvrće na te dane. Ipak, i dalje je voljan partner na krivudavom putu, sa pogonom na sve točkove, diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, upravljanjem na zadnjoj osovini i aktivnim šipkama protiv kotrljanja koje ga drže uspravno i usmerene u pravom smeru. Ali najbolja upotreba B8 je onakva kakva je namenjena, da unese eleganciju u svakodnevna putovanja i udobnost na duga putovanja. To je luksuzno mesto za provođenje vremena. Zašto biste želeli da se to brzo završi?

Možda biste, da ste putnik na zadnjem sedištu, bili manje uzbuđeni zbog produženog boravka u B8. Iako je vožnja isto tako glatka, zadnja sedišta su manja, a dna su duboko posuta ekstremnim grabuljama koje izgledaju uglađeno kada otvorite vrata, ali sedi u njima deluje kao da pada kroz sedište istrošenog stolica za terasu od ratana. Za izlazak je možda potrebna pomoć. Napred je najbolje mesto za boravak, prostrano i za vozača i za putnika, sa dosta meke, aromatične kože za udaranje-posebno na komično debelom upravljaču-i puno privatnog glamura u čajani, poput smešnog, ali ubedljivog kroja- kristalno dugme menjača i fasetirani infotainment brojčanik. Čovek želi da uz njega pritisne flautu šampanjca.

Ipak, nemojte da vas zaslepi sjaj. Unutrašnjost je atraktivna, ali u Genesisu možete nabaviti kožnu i staklenu galanteriju za trećinu početne cene B8 od 140 895 dolara. B8 je skoro 8005 dolara više od M8 Competition Gran Coupe, a neke od naših istih prepirki sa drugim automobilima iz 8 serije takođe se protežu do Alpine. Najveće je to što u automobilu koji počinje od 140.000 dolara BMV dodatno naplaćuje nadograđeni stereo sistem i paket pomoći u vožnji.

Za kupca koji već kupuje M8, ali mrzi da pretrpi vožnju u potrazi za idealnim brzim četvoro vrata, B8 predstavlja savršeno rešenje. Alpina ne proizvodi hiljade B8, niti to želi. Traži pravog kupca, nekoga ko već voli stil Gran Coupe serije 8, ali želi više snage, udobnosti i kristala. Jesi li to ti, guvnah?

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button