fbpx
Automobili

2022 BID E6 električni motor za ljude potvrđen za Australiju, širi opseg će biti objavljen u “naredne dve nedelje”

Nekport – australijski distributer za kineskog proizvođača BID – najavio je novi potpuno električni motor za ljude od 2022 BID E6 za lokalno tržište, po ceni od 39.999 dolara pre troškova na putu.

Sa isporukama električnog vozila BID za koje je obećano da će početi pre kraja avgusta 2021. godine, ova cena bi ga učinila najjeftinijim električnim automobilom u zemlji pri lansiranju, potcenjujući MG ZS EV za odvoz od 44.990 dolara. Međutim, u početku će biti dostupno samo 15 primera.

Vozilo – koje je u velikoj meri zasnovano na sedmosedu BID Song Mak na benzinsko gorivo na kineskom tržištu – snagu dobija iz jednog elektromotora snage 70 kV koji je postavljen na prednjoj osovini. Ovo crpi energiju iz litijum-jonske baterije „Blade“ od 70kVh, omogućavajući domet od 400km za koji se tvrdi.

Novi model ne treba mešati sa prethodnom generacijom E6, koja se u Australiji nudi od 2016. godine za taksi flote.

Cene i specifikacije za širi asortiman brenda – za koji se navodi da sadrži najmanje četiri različita modela, uključujući kompakt EA1 (ispod 35.000 USD) i komercijalni kombi BID T3 – biće potvrđeni „za približno dve nedelje“, prema Luke Todd, izvršni direktor matične kompanije Nekport TrueGreen Mobiliti.

Gospodin Todd je prvobitno osigurao da će se knjige narudžbi CarAdvice BID otvoriti 1. jula 2021. godine, međutim to se nije dogodilo.

Tvrdi da je plan za proširenje lokalnih operacija prouzrokovao odlaganje projekta: „Dobili smo izuzetno visok nivo interesa … Ovo je dovelo do toga da procenimo potencijalno donošenje još više modela nego što je prvo bilo planirano.

„Stoga donosimo vrlo malu seriju sledeće generacije E6 na australijsko tržište kako bismo testirali apetit za višenamensko vozilo.“

Nekport je postavio izuzetno ambiciozne ciljeve za svoju paletu vozila BID, tvrdeći da će malo poznata marka biti “pet najboljih proizvođača” u Australiji u naredne dve godine. To bi zahtevalo potpuno električnu liniju da bi prodali Kia, Hiundai, Nissan, Subaru, Volksvagen i MG pre 2024. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button