fbpx
Automobili

2022 Audi S3: Australijski detalji otkriveni rano, lokalno lansiranje krajem 2021

Audi S3 iz 2022. godine trebao bi se prodati u Australiji krajem 2021. godine sa jednom preciziranom varijantom, pregršt opcija i potpuno opremljenim 2,0-litarskim turbo-benzinskim motorom, može otkriti CarAdvice-mada i dalje postoje pitanja o tome koliko koštaće.

Preliminarni detalji dati Audi dilerima (i saopšteni CarAdvice-u) pokazuju da će nova generacija S3 i limuzina biti u prodaji u Australiji u četvrtom kvartalu 2021. godine (od oktobra do decembra zaključno)-potvrđeno je usavršavanje datuma za drugu polovinu 2021. godine. bi Audi Australia – u jedinoj varijanti, dostupna sa Premium Plus paketom opcija i brojnim samostalnim opcijama.

CarAdvice razume da su trgovci počeli da primaju narudžbine za oba stila karoserije.

Cene tek treba da budu zaključane-sa zvaničnim saopštenjem malo verovatnim za još dva do tri meseca-međutim, procene date trgovcima ukazuju na 70.000 dolara pre nego što je navedena cena na putu za S3 Sportback pre opcija, povećavajući se na 73.000 dolara pre putevi za limuzinu S3.

Opcija S3 poklopac sa paketom Premium Plus i asortiman drugih dodataka, a kupci mogu očekivati da će platiti više od 85.000 dolara za vožnju.

Ako je tačno, te brojke predstavljaju povećanje od preko 7000 USD u odnosu na odlazeću S3 treće generacije-iako novi model suprotstavlja povećanju cene dodatnom standardnom opremom, novijim stilom spoljašnjosti i unutrašnjosti i, što je najvažnije, snažnijom melodijom motora koja se nudi u Evropa.

Standardna oprema uključuje 19-inčne aluminijumske felne Audi Sport, matrične LED farove, adaptivne amortizere, 10,1-inčni infotainment zabavni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai-om, Android Auto i digitalni radio, 12,3-inčna konfigurabilna digitalna instrument tabla, sportska sedišta sa mogućnošću podešavanja snage sa četvorosmernim lumbalnim delom za vozača (i verovatno grejanjem) i presvlakama od nappa kože.

Tu je i višebojno ambijentalno osvetljenje, dvozonska kontrola klime, Bang & Olufsen 3D zvučni sistem sa 15 zvučnika, unutrašnji umetci od tamnog aluminijuma, senzori za parkiranje i metalna boja.

Adaptivni tempomat i sistemi za pomoć pri zadržavanju trake zajedno čine napredniju funkciju Adaptive Cruise Assist, koja ubrzava, koči i centrira S3 unutar svoje trake na autoputevima do 210 km/h.

Za pogon svih S3 modela u Australiji koristi se prerađeni 2,0-litarski četvorocilindrični turbopunjeni motor, koji sada razvija 228kV i 400Nm-za 15kV i 20Nm u odnosu na odlazeći S3 u Australiji, koji je malo detuniran u poređenju sa primercima od 221kV koji se prodaju u Evropi.

Pogon se šalje na sva četiri točka isključivo putem sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom i prednjim pristrasnim Kuattro sistemom pogona na sva četiri točka, što omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 4,8 sekundi i elektronski 250 km/h -ograničena maksimalna brzina.

Biće na raspolaganju i niz samostalnih opcija, uključujući gore pomenuti krovni otvor za 2600 USD, drugačiji dizajn 19-inčnih aluminijumskih točkova za 300 USD, crni paket spoljnih obloga za 1500 USD, krovne šine za 750 USD, Audi Ekclusive boje za 3800 USD i ruke -besplatna vrata prtljažnika za hečbek (verovatno koštaju oko 2000 USD).

Metalik boja će biti standard u Australiji, što znači da kupci treba da imaju izbor između Glacier Vhite, Mithos Black, Navarra Blue, Pithon Iellov (gore) i Tango Red boje bez dodatnih troškova, plus Ibis Vhite i Turbo Blue (ispod) čvrste nijanse.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button