fbpx
Automobili

2021. Nissan 400Z stiže sledeće godine, električna / hibridna verzija zbog sledeće generacije

Sportski automobil Nissan 400Z bi trebalo da se pojavi u salonima sledeće godine sa dvostrukim turbo V6 snagom. Elektrifikovani model udaljen je najmanje pola decenije.

U Japanu su se pojavili novi špekulativni prikazi Nissan 400Z iz 2021. godine, objavljeni ove nedelje na forumu entuzijasta GR86.org. Dodali smo ih u ovu priču (gore i dole), ali sadržaj je u suprotnom nepromenjen. 17. jula: Veruje se da je Nissan 400Z 2021. godine u završnoj fazi razvoja i da se u lokalnim salonima pojavi sledeće godine.

Očekuje se da će novi Nissan Zed lansirati sa dvostrukim turbo 3.0-litarskim V6 motorom i da će se zasnivati uglavnom na osnovama trenutnog modela – ali sa kompletnom prepravkom, čiji će elementi biti naklonost originalnom modelu iz 1969. godine.

Nedavne najavne slike vozila pokazuju zaobljena prednja svetla i elegantna horizontalna zadnja svetla, za koja je rečeno da su znak počasti prvom Nissan Zed automobilu.

U video konferenciji sa međunarodnim medijima, Nissanov šef globalnog dizajna Alfonso Albaisa rekao je za novi stajling: „To nije retro koliko poštovanje“, dodajući da, iako je najava bila samo nagoveštaj, „ono što pokazuje je stvarno“.

Na pitanje o planovima za potpuno električni model ili hibridnu verziju, gospodin Espinosa je rekao da, iako “ne može davati detalje”, veruje da u budućnosti ima mesta za tradicionalne motore i elektrificirane Zed automobile.

„Ono što vam mogu reći je da i dalje vidim prostora za dve različite stvari“, rekao je gospodin Espinosa. „Verovatno u kratkom roku još uvek možete videti … dolazi malo konvencionalnija tehnologija.

Pod konvencionalnim mislim (motor sa unutrašnjim sagorevanjem). “ Međutim, izvršni direktor zadužen za buduće Nissan automobile nagovestio je da će Zed na kraju eksperimentisati sa hibridnom opcijom pre nego što razmotri punu električnu snagu.

Rekao je da postoje „i dalje neki izazovi sa težinom baterija“ i doslednošću izlazne snage baterije „kako bi se postiglo vreme kruga“. Međutim, gospodin Espinosa je rekao da Nissan „mnogo nauči od našeg tima Formule E (trke na električni pogon)“.

S obzirom na to da se Nissan 400Z za 2021. godinu zasniva na arhitekturi trenutnog modela, CarAdvice shvata da hibridna ili električna verzija neće biti predstavljena do sledeće generacije automobila Zed koji bi trebalo da se pojavi u drugoj polovini sledeće decenije.

„Verovatno biste imali dva koraka u ranim fazama ili narednim godinama“, rekao je gospodin Espinosa. „Još uvek imamo prostora za malo više inovacija (sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem) i na srednji i duži rok mogli biste da čujete kako Nissan možda istražuje sportske automobile sa elektrifikacijom.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button