fbpx
Automobili

2021. Kia Cerato facelift zvanično otkriven, australijsko lansiranje u maju

Kia Cerato 2021. godine zvanično je predstavljen uoči australijskog lansiranja u maju 2021. godine.

Premijerno predstavljen u Koreji kao K3 – samo u obliku limuzine, sa uskoro predviđenim fotografijama otvora – ažurirani Cerato stići će do južnokorejskih Kiinih dilera kasnije u aprilu 2021. godine, sa revidiranim spoljašnjim stilom, novim unutrašnjim tehnologijama i dodatnim aktivnim bezbednosnim karakteristikama.

Kao što je otkriveno u više slučajeva curenja iz fabrika i radionica poslednjih meseci, modernizovani mali automobil postigao je novi dizajn prednjeg dela, sa tanjim LED farovima koji imaju dvoredne LED dnevne svetlosne potpise, povezane tanjom interpretacijom Kijinog korporativnog ‘tigrovog nosa ‘rešetka.

Novi logotip brenda odlikuje se gornjom maskom, dok je donji branik redizajniran novim izgledom koji podseća na novu generaciju K5 limuzine srednje veličine (mada se Kia umesto toga opredelila za povlačenje dizajnerskih paralela sa „krilom lovca“) .

Straga, zadnja svetla dobijaju novi potpis LED osvetljenja za koji se tvrdi da daje trodimenzionalni efekat, dok je niža valenca takođe imala ažuriranje, prenoseći mnoge dizajnerske motive viđene napred.

Novi aluminijumski točkovi od 17 inča ispunjavaju lukove, dok se korejski kupci mogu odlučiti za novu mineralnu plavu boju spoljašnjosti.

Dok su Kijini početni materijali za štampu usredsređeni na verziju „standardnog“ Cerato-a sa visokim specifikacijama, što znači da još uvek nismo videli vodeći GT u potpunosti, procurile slike objavljene poslednjih dana daju nagoveštaj šta očekivati, naime sa crvenim akcentima i GT značke iznutra i izvana.

Unutra, 10,25-inčni ekran osetljiv na dodir sa zabavnim informacijama i satelitskom navigacijom nalazi se na vrhu instrument table, dok 10,25-inčni digitalni sklop instrumenata prvi put sedi iza volana.

Međutim, te funkcije će biti ograničene na modele visokog stepena, sa početnim automobilima postavljenim da pokupe 4,2-inčni displej sa upravljačkim programima i 8,0-inčni ekran za zabavu i zabavu, kao što je otkriveno na procurelim slikama.

Tasteri prečica zasnovani na dodiru nalaze se ispod ekrana osetljivog na dodir, dok se takođe može videti nova braon boja kože u unutrašnjosti. Kijin novi logotip takođe se nalazi u sredini volana.

Ostale unutrašnje karakteristike uključuju dvozonsku automatsku kontrolu klime, električnu parkirnu kočnicu (koja zamenjuje trenutnu ručnu ručicu), bežična ažuriranja info-zabave i bežičnu podlogu za punjenje pametnog telefona.

Dostupni su prošireni paketi aktivnih bezbednosnih tehnologija, čiji je naslov Highvai Driving Assist, kombinujući prilagodljivi tempomat i sisteme za pomoć u sledenju trake za ubrzavanje, kočenje i centriranje Cerata u svojoj traci na autoputevima.

Pridružuje se autonomnom kočenju u nuždi sa otkrivanjem biciklista, upozorenjem na bezbedan izlazak, nadzorom pažnje vozača, kamerom za vožnju unazad, nadzorom mrtvih tačaka i upozorenjem za poprečni saobraćaj pozadi, a potonji par može da otkriva i koči prepreke.

Tu su i pomoć pri zadržavanju na brdu, funkcija daljinskog starta (aktivira se iz priveska za ključeve) i upozorenje stražnjih putnika, koje poslednje podsećaju vozače da provere zadnja sedišta po izlasku iz vozila.

Detalji ažurirane linije motora Kia Cerato tek treba da se potvrde, međutim ranija curenja potvrđuju da će 1,6-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem biti zadržan u vodećem GT-u, s očekivanom snagom koja će ostati na trenutnih 150kV i 265Nm .

Trenutna GT-ova kombinovana tvrdnja o ekonomičnosti potrošnje goriva od 6,8 L / 100 km takođe treba da se prenese, jer motor neće biti nadograđen na noviju, efikasniju Hiundai / Kijinu porodicu SmartStream, kao što je ugrađeno u Hiundai i30 Sedan N Line.

Preostali domet će verovatno zadržati svojih 2,0-litarskog benzinskog četvorocilindraša od 112 kV / 192 Nm, mada ostaje nejasno da li će zameniti svoj šestostepeni automatski menjač za CVT auto (prema malom SUV-u Kia Seltos).

Očekuje se da će se dalji detalji obnovljene Kia Cerato 2021. godine otkriti narednih dana, uoči punog predstavljanja modela u Koreji 20. aprila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button