Automobili

2021. Hiundai i30 N: Otkrivene su cene u Velikoj Britaniji, pružajući najbolji pokazatelj australijske cene i specifikacija

Hiundai iz Velike Britanije imenovao je cenu za svoj ažurirani hot hatch, mada će australijski kupci platiti znatno manje od onih na ostrvu Njenog Veličanstva.

Objavljene su britanske cene i specifikacije za Hiundai i30 N 2021. godine, kao naš najbolji nagoveštaj o tome kako bi facelifting hot hatch mogao da se ceni u Australiji, njegovo lokalno predstavljanje u junu.

Dostupna za naručivanje, u Velikoj Britaniji će biti ponuđena samo jedna i30 N varijanta po ceni od 33.745 funti (približno 60.500 USD) za vožnju sa šestostepenim manuelnim pogonom ili 35.695 £ (64.000 AUD) za osmostepeni dvostruki automatski menjač kvačila – oba nude kompletnu melodiju motora „Performanse“ od 206kV / 392Nm.

Međutim, ako je pozicioniranje konkurentskih automobila u Velikoj Britaniji i Australiji putokaz, nemojte očekivati da će lokalne cene biti približno toliko visoke, jer će kupci verovatno platiti manje od 50.000 američkih dolara (više o tome u trenutku).

Standardna oprema u Velikoj Britaniji uključuje 19-inčne kovane točkove, 10,25-inčni ekran osetljiv na dodir, LED farove, presvlake od kože i antilopa, grejana prednja sedišta podesiva po snazi i prednje parkirne senzore (ali bez krovnog prozora) – sve funkcije za koje se očekuje da budu ugrađene u ocenu „Premium“ (bez krovnog krova) u Australiji, prema procurjelim informacijama Hiundai distributera objavljenim u decembru 2020.

Jedina opcija opreme u Velikoj Britaniji je par sedišta prednjih kašika N Light za 600 funti (1076 USD) – klupe za koje se očekuje da se standardno uklapaju u australijski i30 N Premium. Dodajte nadograđena sedišta gore pomenutim cenovnicima i oni se povećavaju na 34.345 funti (61.700 američkih dolara), odnosno 36.295 funti (65.100 američkih dolara).

Iako se na prvi pogled te brojke čine visokima, one ne pružaju potpunu sliku o cenama ažuriranog i30 N u Australiji, s obzirom na to da su cene novih automobila u Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi obično veće od onih ispod.

Uparivanje cena sa cenama sličnog vrućeg rivala – u ovom slučaju, novi ‘Mk8’ Volksvagen Golf GTI – omogućava daleko preciznije poređenje.

Usklađivanjem spiskova standardne opreme modela GTI i i30 N na britanskom tržištu sa australijskim kolegama, početni nivo automatskog GTI-a skuplji je za oko 11,8 odsto od ručnog Hiundaija, uz mogućnost automatskog smanjenja i30 N sa dvostrukom spojkom cenovni zamah na 5,8 odsto.

Izračunavanje tih razlika izjednačava se sa procenjenom australijskom cenom od oko 47.000 američkih dolara pre troškova na putu za ručni i30 N Premium (bez krovnog krova) ili oko 50.000 američkih dolara pre troškova na putu za automatski model sa dvostrukom spojkom.

Za referencu, cene Golf GTI u Australiji počinju sa 53.100 dolara pre troškova na putu, dok odlazeći Hiundai i30 N sa luksuznim paketom i ručnim menjačem košta 44.400 dolara pre troškova na putu – što gura novi model blizu 55.000 dolara za vožnju , kada se ugradi automatski menjač.

Sve gore navedene cene ostaju kalkulacije u ovoj fazi, s tim što Hiundai Australia ne očekuje da zvanično objavi lokalne cene sve dok se lokalno lansiranje hot hecha ne približi u junu.

Pratite CarAdvice za sve najnovije vesti o Hiundaiju i30 N iz 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close