fbpx
Automobili

2021. Cena i specifikacije Land Rover Discoveri: Obrezani opseg, osnovna cena se povećava

Kako cene rastu, veliki SUV Land Rover podiže vrednost i preuzima nove tehnologije iz ostatka asortimana.

Land Rover, specijalista za SUV vozila, sproveo je stalni tok ažuriranja tokom poslednjih nekoliko meseci, a sada je na redu Land Rover Discoveri iz 2021. godine.

Novi modeli stižu kao osveženje za Land Rover-ovog rivala SUV-ovima kao što su Audi K8 i Lekus LKS, a novi modeli treba da stignu u Australiju sa isključivo hibridnim šest-cilindričnim benzinskim i dizel motorom najnovije generacije Jaguar Land Rover-a.

Spolja gledano, 2021. Discoveri nosi nova LED svetla sa revidiranim unutrašnjostima i novi motiv dnevnih svetla. Sa zadnje strane, zadnja svetla su takođe ušla u reviziju svetla, a prednja i zadnja svetla imaju animirane indikatore.

Sprijeda je branik lagano dotjeran, s razlikama u detaljima na donjim usnama i umetcima za odzračivanje. Novo dodane R-Dinamic varijante nadovezuju se na ovo dodatnim elementima kontrasta Shadov Atlas (siva) i Gloss Black.

Kako se useljava u kabinu, zadnje sedište je redizajnirano u nastojanju da poboljša udobnost dužim, debljim jastucima, poboljšanom butinom i bočnom potporom. Izlazi za ventilaciju u drugom redu se pomeraju sa B-stuba na zadnji deo centralne konzole.

Zanimljivije su promene ispod poklopca motora. Kao i Defender, Discoveri se udaljava od četvorocilindričnih osnovnih motora i usvaja nove blago-hibridne šestocilindrične pogonske sisteme u čitavoj paleti.

Kako marka nastavlja da smanjuje složenost u ključnim opsezima, izbor motora dostupnih za Discoveri svodi se na samo dva, dizel D300 sa 221kV i 650Nm i benzinski P360 sa 265kV i 500Nm.

Oba motora imaju 48-voltni blagi hibridni sistem koji može da prikupi energiju tokom usporavanja i pomogne motoru pri ubrzanju u nastojanju da smanji potrošnju goriva, uz pružanje rafiniranijih mogućnosti zaustavljanja i pokretanja motora.

Kao i ranije, automatski su ugrađeni osmostepeni automatski i inteligentni sistem pogona na sva četiri točka, a maksimalni kapacitet vuče ostaje 3500 kg. Vazdušno oslanjanje i sedam sedišta dodani su kao standardna oprema u čitavom opsegu.

Cena osnovnog modela je takođe viša od prethodne SD SD S s 85.134 USD, ali se novi 3.0-litarski ravan sa šest dizel motora malo odmaknuo od 225 kV i 700 Nm starog 3.0-litarskog tvin-turbo V6.

Da bi nadoknadio razliku, Land Rover je prilagodio spisak standardne opreme tako da uključuje nove funkcije poput LED farova, fiksnih prednjih i zadnjih panoramskih krovnih stakala, 20-inčnih aluminijumskih felni, elektronskog vazdušnog oslanjanja, aktivnog prigušivanja, senzora za bade, kožnih obloga sedišta, ručni sedišta u drugom redu, klizajuća i naslonjena snaga, sedišta u trećem redu, dvozonska kontrola klime, ambijentalno unutrašnje osvetljenje i virtuelna instrument tabla.

Tehnologija bezbednosti i pogodnosti sada uključuje standardni ulaz bez ključa, električna vrata prtljažnika, retrovizori sa automatskim zatamnjivanjem (unutrašnjost i spoljašnjost vozača), električni retrovizori, kamere od 360 stepeni, prepoznavanje saobraćajnih znakova, prilagodljivi tempomat sa stop & go kretanjem, jasan izlaz monitor, pomoć za slepo mesto, monitor za zadnji put, pomoć za zaštitu od zadnjeg dela i brzo kočenje u hitnim slučajevima.

Konačno, kao i Land Rover i Range Rover modeli pre njega, Discoveri-ov sistem za informisanje i zabavu prešao je na najnoviji sistem Pivi Pro sa 11,4-inčnim Full HD ekranom smeštenim u novu centralnu konzolu.

Pivi Pro standardno dodaje digitalni radio, dva LTE modela koja omogućavaju sistemu da istovremeno obrađuje više funkcija poput strujanja medija i softverskih ažuriranja (SOTA), kao i ugrađenu rezervnu bateriju koja omogućava sistemu da unapred učita navigaciju pre započinje paljenje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button