Automobili

Nissanov koncept električnog sportskog automobila razbija poklopac

Japanski proizvođač Nissan skinuo je poklopce sa potpuno novog koncepta električnog sportskog automobila, nazvanog Mak-Out.

Kabriolet sa dva sedišta – koji je otkriven pored tri druga konceptna vozila (o tim modelima možete pročitati ovde i ovde) – za sada je samo kompjuterski render.

Međutim, medijska izjava sugeriše da bi slike mogle da vide buduću varijantu proizvodnje.

Detalji pogonskog sklopa su za sada tanki na terenu, međutim Nissan kaže da će vozilo biti podržano svojom CMF-EV arhitekturom i imati ‘e-4ORCE’ raspored pogona na sva četiri točka sa dva motora.

U postojećim modelima, ova platforma omogućava maksimalnu snagu od 300 kV, vreme sprinta od 0-100 km/h od 4,9 sekundi (zatvrđeno), i približno 500 km dometa između punjenja.

U međuvremenu, „ultra-laka“ karoserija i nisko težište će obezbediti „dinamičan odgovor na krivine i upravljanje“, navodi Nissan.

Sedište suvozača ima „jedinstvenu sposobnost da se transformiše… spljošti u pod kako bi ponudilo više unutrašnjeg prostora po želji“, tvrdi kompanija.

Kompjuterski generisane slike vozila sugerišu da ova funkcija funkcioniše tako što se drugo sedište pomera unazad u izrez na karoseriji radi većeg skladištenja.

Iako je prerano reći da li će se proizvodna varijanta Nissan Mak-Outa prodavati u Australiji, podrazumeva se da će barem neka od novih konceptnih vozila proizvođača stići do lokalnih salona.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close