fbpx
Automobili

2021. Alfa Romeo Stelvio Sport cena i specifikacije: Preuređeni luksuzni SUV stiže u Australiju

Alfa Romeo Stelvio Sport cena i specifikacije: Preuređeni luksuzni SUV stiže u Australiju

Objavljene su australijske cene i specifikacije za Alfa Romeo Stelvio Sport za 2021. godinu, a srednji SUV je sada dostupan u lokalnim salonima od 69.450 dolara plus troškovi na putu.

Nova varijanta sa sportskom tematikom uvodi u srednju verziju osnovnog SUV-a Alfa Romea, uoči dolaska šireg asortimana u trećem kvartalu 2021. godine, koji uključuje sportski Veloce (nekada Ti) i opseg visokih performansi – preliv Kuadrifoglio.

Pogon dolazi iz turbopunjenog 2,0-litarskog četvorocilindričnog benzinskog motora, koji šalje 147kV i 330Nm na sva četiri točka preko automatskog pretvarača obrtnog momenta sa osam brzina. Dizel motor više nije dostupan.

Referentni sprint od 0-100km / h može se završiti za zahtevanih 7,2 sekunde.

Vanjski, SUV standardno ima 19-inčne legure, crvene kočione čeljusti, oznaku „Sport“ i staklo za zaštitu privatnosti – od kojih nijedna nije bila uključena u odlazni Stelvio na početnom nivou.

Krećući se unutar kabine, infotainment dolazi preko centralno postavljenog 8,8-inčnog ekrana osetljivog na dodir, koji sada pokreće novi operativni sistem, uključujući interaktivne vidžete, satelitsku navigaciju preko celog ekrana, Apple CarPlai i Android Auto.

Kožna obloga – koja obavija sedišta i upravljač – dolazi standardno, kao i bežični sistem za punjenje telefona i aluminijumske pedale.

To je sve pored biksenonskih farova, dvozonske kontrole klime, ozvučenja sa osam zvučnika, grejanja prednjih sedišta, ulaska bez ključa, retrovizora sa preklopnim snagama i još mnogo toga.

Opcioni paket „Lusso“ – po ceni od 3455 američkih dolara – dodaje Harman Kardon audio sistem sa 14 zvučnika, hendsfri električna vrata prtljažnika, panoramski krovni otvor, metalnu boju i prilagodljive amortizere.

Ako kupac sam želi metalnu boju, to košta 1645 USD. Bela i crvena su jedine besplatne opcije. Panoramski krovni otvor može se dobiti za 2545 dolara, dok rezervni točak za uštedu prostora košta 595 dolara.

U odeljenju bezbednosti, prepoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć pri zadržavanju trake, automatska duga svetla, nadzor mrtvih tačaka, prilagodljivi tempomat, upozorenje na sudar unapred i autonomno kočenje u slučaju nužde sa prepoznavanjem pešaka dolaze bez dodatnih troškova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button