Automobili

2020 Jeep Compass

2020 Jeep Compass

Jeep Compass za 2020. godinu – posebno u opremi za terenske prostore Trailhavk – ima potencijal da bude jedan od najukusnijih modela u prljavoj kompaktnoj SUV klasi, ali je s anemičnim pogonskim sklopom i neugodnom ekonomičnošću goriva izgubio svoj put.

Nasuprot konkurenciji: Multimedijalni sistem Compass je među najjednostavnijim za upotrebu u klasi, ali SUV zaostaje za rivalima po snazi, standardnim bezbednosnim karakteristikama i ekonomičnosti potrošnje goriva. Jeep Compass je u popularnoj i neprestano rastućoj klasi kompaktnih SUV vozila. Protiv je Honda poput CR-V, Ford Escape i Toiota RAV4; vidi ih u poređenju. Kompas se isporučuje u nivoima opreme Sport, Latitude, Limited i Trailhavk.

Testirao sam Trailhavk, a osim agresivnijeg stila (moj je imao dvobojnu crnu i spoljašnju narandžastu spoljašnjost), pun je terenskih dodataka: Trailhavki dobijaju podignuti vešanje, terenske gume, klizne pločice, kuke za vuču , kontrola spuštanja sa brda i Jeep-ov Active Drive Lov sistem pogona na sva četiri točka, koji dodaje mali domet.

Ako se u Compass Trailhavk-u zalažete za put, sporo je vaša brzina – i Trailhavk pruža. Svako ko se ne vozi terenskim putem ostaće u želji: jedini motor ima 2,4-litarski četvorocilindrični motor od 180 konjskih snaga, što je u najboljem slučaju adekvatno. Ručni menjač sa šest brzina je standardni, a dostupne su automatike sa šest i devet brzina. Moj testni model imao je devet brzina i bio je nepredvidljiv, sa smenama koje su ponekad bile lenje, a ponekad prenagljene. Međutim, ni u jednom trenutku nisu bile glatke.

Na žalost, nisam uspeo da odvezem Trailhavk-a van puta, ali pokazao se ugodnim na cesti, u skladu sa uporednom, upijajućom vožnjom i čistim, staloženim rukovanjem. Njegovi maniri na putu su u celini dobri, ali nedostatak karaktera ne pomaže mu da se istakne u klasi. Njegov sistem automatskog zaustavljanja i pokretanja motora je slaba tačka, sa grubim i nametljivim drhtajima i prilikom isključivanja i ponovnog pokretanja.

Još je dosadnije što se čini da ne pomaže u odeljenju za ekonomičnu potrošnju goriva: U osnovnoj maski sa pogonom na prednje točkove sa šestostepenom automatikom, Kompas je ocenjen 22/31/25 mpg grad / autoput / kombinovano – mnogo niža od osnovne verzije prednjeg pogona svojih konkurenata: Honda CR-V ima ocenu 28/34/30 mpg, Toiota RAV4 27/35/30 mpg, a Escape 27/33/30 mpg. Štaviše, sva ova vozila nude neku vrstu hibridnog pogonskog sklopa (hibridni ili priključni hibrid) za one koji žele još veću kilometražu; Kompas ne.

Udobnost u kabini Kompas koji sam vozio imao je kabinu obučenu u oštru crno-crvenu kožnu kombinaciju i sve je izgledalo prikladno prijatno i podstavljeno. Prednje sedište je bilo ugodno za ljude, ali kad smo već bili unutra, naše stvari nisu odgovarale; moraćete da se borite sa svojim suvozačem radi skladištenja sitnica. Postoji mala, ali duboka kutija za odlaganje na centralnoj konzoli, ali ispod kontrola nema mesta za skrivanje telefona. Postoje dva spremišta za sitne mreže u blizini kolena svakog suvozača, ali do njih nije lako doći.

Vrhunac kabine je multimedijalni sistem na dodir Uconnect 4, koji je već dugo omiljen zbog velikog, preglednog ekrana i direktnih menija i kontrola. 7-inčni ekran osetljiv na dodir je standardan za kompas; moj automobil je bio opremljen većim ekranom od 8,4 inča. Android Auto i Apple CarPlai su standardni. Jednostavno je doći do postavljanja ekrana na crticu i jedan je od najdramatičnijih sistema koje sam koristio.

Sistem Uconnect 4 ostao je aktuelan zahvaljujući čestim ažuriranjima, a dolazi još jedno ažuriranje za model 2021. godine koje će uključivati bežični Apple CarPlai i Android Auto. Straga je prostor za noge pogodan za dve odrasle osobe; po brojevima, Compass je srednji paket u segmentu sa 38,3 inča prostora za noge. Stražnji prostor za glavu lagano prati konkurente, ali na 5 stopa i 6 inča imao sam dovoljno prostora. Dve sedišta u automobilu dobro su se uklopila i bilo ih je lako instalirati zahvaljujući pristupačnim donjim sidrima zasuna.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close